Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Σάλος στον Βόλο: Νοσοκομείο δεν δεχόταν την σορό 45χρονης που πέθανε στο σπίτι της

Σάλος στον Βόλο: Νοσοκομείο δεν δεχόταν την σορό 45χρονης που πέθανε στο σπίτι της

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου προκάλεσε η άρνηση του Νοσοκομείου Βόλου να δεχθεί την σορό μίας 45χρονης γυναίκας που πέθανε στο σπίτι της.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, η οικογένειά της αρνήθηκε να συμβάλει οικονομικά για να γίνει νεκροψία – νεκροτομή που παρήγγειλε η Αστυνομία, ενώ το Νοσοκομείο δεν δέχθηκε την σορό, διότι η εκλιπούσα δεν νοσηλευόταν στο ίδρυμα, με αποτέλεσμα να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση.

Το Νοσοκομείο δεν δέχτηκε να παραμείνει η σορός στα ψυγεία του νεκροτομείου του, καθώς πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε να μπει τέλος στην φιλοξενία σορών που δεν αναζητούνται από κανέναν. Σύμφωνα με την απόφαση, μία σορός θα μένει στα ψυγεία του νεκροτομείου που διαθέτει 12 θέσεις, μόνο εάν ο θάνατος έχει επέλθει μέσα στις κλινικές του Νοσοκομείου.

Τελικά το θέμα διευθετήθηκε έπειτα από εισαγγελική εντολή με το σκεπτικό ότι ένα δημόσιο ίδρυμα, δεν έχει κανένα δικαίωμα να αρνείται παροχή υπηρεσίας σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός παραμένει στο Νοσοκομείο του Βόλου μέχρι να εξευρεθεί λύση για τη μεταφορά της για νεκροψία – νεκροτομή και ταφή της.

Δες επίσης

Βόλος: Δωρεά οργάνων 60χρονου άντρα που πέθανε μετά από πτώση στο σπίτι του

Οι συγγενείς του 60χρονου άναψαν πράσινο φως για τη δωρεά οργάνων του δικού τους ανθρώπου. Ο Βόλος παρακολουθεί με ...