Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Lifestyle / Ψηφιακό φόρεμα αλλάζει σχέδιο και χρώμα ενώ το φοράτε – βίντεο

Ψηφιακό φόρεμα αλλάζει σχέδιο και χρώμα ενώ το φοράτε – βίντεο

Η εταιρεία που πρωτοστάτησε στην επεξεργασία ψηφιακών εικόνων, αποκάλυψε μια εκπληκτική νέα κατεύθυνση με το Project Primrose, το οποίο διαθέτει υλικά που μπορούν να αλλάζουν χρώμα και σχέδια σε πραγματικό χρόνο.

Η Adobe ανακοίνωσε ότι μπορεί να κάνει το φόρεμα να αλλάζει χρώμα και σχέδια την ώρα που το φοράτε. Με ανακλαστικές μονάδες διασποράς φωτός πάνω σε πούλιες του φορέματος μπορεί να δημιουργήσει μια φορητή ψηφιακή οθόνη, σύμφωνα με την μελέτη της Adobe. Το φόρεμα έχει την ικανότητα να μεταμορφώσει την βιομηχανία της μόδας με τις δυνατότητες που προσφέρει.

«Το Project Primrose, το οποίο παρουσιάστηκε στο MAX ως ένα διαδραστικό φόρεμα, το καθιστά αυτό εφικτό με φορητά και εύκαμπτα υφάσματα που δεν εκπέμπουν φως και επιτρέπουν σε ολόκληρη την επιφάνεια να προβάλλει περιεχόμενο που δημιουργείται με το Adobe Firefly, το Adobe After Effects, το Adobe Stock και το Adobe Illustrator», ανέφερε η ομάδα επικοινωνίας της Adobe.

Το φορητό τεχνολογικό προϊόν παρουσιάστηκε στην εκδήλωση Adobe MAX 2023 στο Λος Άντζελες την περασμένη εβδομάδα από την Christine Dierk, η οποία ήταν μέλος της ομάδας που σχεδίασε το φουτουριστικό υλικό.

Το πώς λειτουργεί, ακριβώς, εξαρτάται τόσο από την ανακλαστικότητα του υλικού όσο και από τη σύνθεσή του. Κάθε πούλια του φορέματος λειτουργεί ως μια μικροσκοπική οθόνη από έξυπνα υλικά. Αυτό επιτρέπει στο άτομο που το φοράει να προβάλλει διαφορετικά σχέδια που έχει δημιουργήσει, τα οποία μπορούν ακόμη και να κινούνται σε πραγματικό χρόνο.

Αν και το φόρεμα βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της επεξεργασίας φαίνεται ότι έχει μεγάλες δυνατότητες να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως την διαφήμιση. Μάλιστα η Adobe επεξεργάζεται την χρήση της ιδέας της και σε υλικά επίπλωσης και διακόσμησης.

Δες επίσης

Finos Film: Το απολαυστικό βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Αγγλικής Γλώσσας

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγγλικής Γλώσσας, η Finos Film ανήρτησε σήμερα (23/4) στα προφίλ της στα ...