Κυριακή, 28 Ιουνίου 2026
trikaladay.gr / Κόσμος / Πούτιν: «Η Δύση απέτυχε να νικήσει και να αποσταθεροποιήσει τη Ρωσία»

Πούτιν: «Η Δύση απέτυχε να νικήσει και να αποσταθεροποιήσει τη Ρωσία»

Η Δύση δεν έχει καταφέρει ούτε να επιφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία ούτε να προκαλέσει εσωτερική πολιτική αναταραχή, υποστήριξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά των δυτικών κυβερνήσεων.

Μιλώντας στην ολομέλεια του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία, ο Ρώσος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η χώρα του βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτοφανείς στρατιωτικές, οικονομικές και πολιτικές πιέσεις.

«Δεχόμαστε σφοδρή και, χωρίς υπερβολή, πρωτοφανή πίεση από τις δυτικές ελίτ», δήλωσε.

Κατά τον ίδιο, η αποτυχία της Δύσης να επικρατήσει στο πεδίο της μάχης την οδήγησε σε προσπάθειες αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος της Ρωσίας.

«Δεν μπορούν να μας επιφέρουν στρατηγική ήττα, δεν μπορούν να νικήσουν στο πεδίο της μάχης και γι’ αυτό επιχειρούν να σπείρουν εσωτερική αναταραχή. Όμως και αυτή η προσπάθεια απέτυχε», ανέφερε.

Προειδοποίηση για εξωτερική παρέμβαση στις εκλογές

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύθηκε ότι οι ρωσικές Αρχές θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες.

Όπως είπε, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει κάθε απόπειρα «εξωτερικής επιρροής και χειραγώγησης», χωρίς να παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις απειλές στις οποίες αναφερόταν.

Η τοποθέτηση εντάσσεται στη σταθερή επιχειρηματολογία του Κρεμλίνου, σύμφωνα με την οποία οι δυτικές χώρες επιχειρούν να επηρεάσουν την εσωτερική πολιτική ζωή της Ρωσίας και να υπονομεύσουν τη σημερινή ηγεσία.

«Η Ρωσία μπορεί να υπάρχει μόνο ως ισχυρή δύναμη»

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε ακόμη έναν απολογισμό της τελευταίας 25ετίας, χαρακτηρίζοντας σημαντικότερο επίτευγμα την ενίσχυση της συνοχής της ρωσικής κοινωνίας.

«Ενισχύθηκε η ενότητα του λαού μας, η επιθυμία και η βούλησή του να αναγεννήσει τη χώρα, τις δυνατότητες και τις προοπτικές ανάπτυξής της», υποστήριξε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, συνέδεσε την ίδια την επιβίωση της χώρας με τη διατήρηση της στρατιωτικής και πολιτικής της ισχύος.

«Η Ρωσία μπορεί να είναι μόνο μια ισχυρή και ανεξάρτητη δύναμη. Διαφορετικά, δεν θα υπάρχει καθόλου Ρωσία», κατέληξε.

newpost

Δες επίσης

Δραματικές ώρες στη Βενεζουέλα: Ισοπεδώθηκαν πόλεις από τους σεισμούς – Αναφορές για 7.300 αγνοούμενους

Η Βενεζουέλα βιώνει μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές των τελευταίων δεκαετιών, μετά το διπλό χτύπημα των ...