Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Πως να βγάλετε λεκέδες από καφέ και τσάι από τα ρούχα σας

Πως να βγάλετε λεκέδες από καφέ και τσάι από τα ρούχα σας

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις όλων μας είναι ο καφές. Βέβαια το Χειμώνα, ειδικά τις πολύ κρύες ημέρες δεν είναι λίγοι αυτοί που πίνουν τσάι. Τι κάνουμε όμως αν πέσει καφές η τσάι στα ρούχα μας; Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει λύση.
Καταρχήν όπως και σε άλλες περιπτώσεις, το ξύδι είναι αυτό που θα μας δώσει τη λύση. Βουτάμε λοιπόν το ύφασμα που έχει πέσει καφές η τσάι σε ξύδι και στη συνέχεια το βουρτσίζουμε το σημείο με μια βούρτσα βουτηγμένη σε νερό και αλάτι.
Αυτή λοιπόν είναι η συμβουλή της γιαγιάς…
πάμε όμως να δούμε με ποιους άλλους εύκολους τρόπος μπορούμε να απαλλαγούμε από το σημάδι του καφέ ή του τσαγιού:

Μαγειρική σόδα

Δεν θα μπορούσε να λείπει και η μαγειρική σόδα από τον καθαρισμό ενός λεκέ…Ποτίστε ένα υγρό πανί μέσα σε μαγειρική σόδα. Θα σχηματιστεί μια ζύμη με την οποία θα τρίψουμε απαλά το σημείο του υφάσματος που είναι ο λεκές. Ξεπλένουμε, στεγνώνουμε με ένα καθαρό πανί και ο λεκές μας αποτελεί παρελθόν

Μπύρα – αναψυκτικό

Και όμως μπορούμε να αφαιρέσουμε τον καφέ από το ύφασμα με μπύρα ή αναψυκτικό. Ρίχνουμε σόδα (αναψυκτικό) ή μπύρα στον λεκέ. Στην συνέχεια τρίβουμε ελαφρά και ο λεκές μας πλέον θα εξαφανιστεί.

Πούδρα για μωρά

Μπορείτε να τοποθετήσετε παιδική πούδρα επάνω στον λεκέ του καφέ και να τον αφήσετε για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια τρίψτε το με μια πετσέτα και ο λεκές σίγουρα θα μειωθεί αν δεν φύγει εντελώς.

tospitakimou.gr

 

Δες επίσης

Τα καλάσνικοφ στην κάλπη των ευρωεκλογών

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D. H κοινωνία μας ζει σε ...