Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Πώς να ψήνετε ομοιόμορφα τις μπριζόλες κάθε φορά με ένα απλό κόλπο

Πώς να ψήνετε ομοιόμορφα τις μπριζόλες κάθε φορά με ένα απλό κόλπο

Οι μπριζόλες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στον κόσμο. Είναι νόστιμες, χορταστικές και μπορούν να σερβιριστούν με μια ποικιλία συνοδευτικών. Ωστόσο, το μαγείρεμα της μπριζόλας μπορεί να είναι μια πρόκληση. Οι μπριζόλες κόβονται σε διάφορα πλάτη και πάχη, και είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί ότι όλες οι πλευρές μαγειρεύονται ομοιόμορφα.

Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα είναι να δέσετε την μπριζόλα πριν το μαγείρεμα. Αυτό βοηθά να κατανεμηθεί το βάρος του κρέατος πιο ομοιόμορφα, ώστε να μαγειρεύεται ομοιόμορφα.

Ο αποτελεσματικός τρόπος για να ψήσετε ομοιόμορφα μια μπριζόλα

Για να δέσετε μια μπριζόλα, θα χρειαστείτε ένα κομμάτι σπάγγου μαγειρέματος ή άλλο σκοινί ανθεκτικό στη θερμότητα. Αν δεν έχετε σπάγκο μαγειρέματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα είδη σπιτιού για να δέσετε την μπριζόλα. Μια καλή λύση είναι το οδοντικό νήμα. Πρέπει όμως να είναι ακήρωτο και χωρίς γεύσεις μέντας για να αποφύγετε τη μεταφορά τυχόν ανεπιθύμητων γεύσεων ή υπολειμμάτων στη μπριζόλα σας.

Ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Ξεκινήστε κόβοντας ένα κομμάτι σπάγγου που είναι περίπου ίσο με το μήκος της μπριζόλας σας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σπάγγο κατά μήκος της μπριζόλας στο μέσον, περίπου 1/2 ίντσα από τις άκρες.
  • Τραβήξτε τις δύο άκρες του σπάγγου προς τα πάνω και κάντε έναν κόμπο στην άκρη της μπριζόλας. Επαναλάβετε τη διαδικασία στο άλλο άκρο της μπριζόλας.
  • Μόλις δέσετε την μπριζόλα σας, μπορείτε να τη μαγειρέψετε με τον συνήθη τρόπο. Φροντίστε να τη μαγειρέψετε μέχρι την επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία.

Μερικές επιπλέον συμβουλές

  • Αφήστε τη μπριζόλα σας να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το μαγείρεμα. Αυτό θα βοηθήσει το κρέας να μαγειρευτεί ομοιόμορφα.
  • Μην παρακάνετε με το μαγείρεμα. Οι τέλειες μπριζόλες πρέπει να είναι εσωτερικά ροζ.
  • Αφήστε τη μπριζόλα σας να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν την κόψετε. Αυτό θα επιτρέψει στα υγρά του κρέατος να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.

Με λίγη πρακτική, μπορείτε να μαγειρέψετε τέλειες μπριζόλες κάθε φορά.

Λειτουργεί πραγματικά αυτό το κόλπο;

Το δέσιμο μιας μπριζόλας είναι μια απλή τεχνική που μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα του μαγειρέματος. Όταν δένετε μια μπριζόλα, βοηθάτε να κατανεμηθεί το βάρος του κρέατος, ώστε να μαγειρεύεται ομοιόμορφα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μεγαλύτερες μπριζόλες ή μπριζόλες με ακανόνιστο σχήμα.

Μια μελέτη που διεξήχθη από την Jess Prylesσεφ από την Αυστραλία και συγγραφέα του “Hard Core Carnivore”, έδειξε ότι το δέσιμο μιας μπριζόλας μπορεί να οδηγήσει σε πιο ζουμερό και ομοιόμορφα ψημένο κρέας. Για το πείραμά της, η Pryles χρησιμοποίησε δύο κομμάτια κρέας ελαφιού, τα οποία έχουν παρόμοια διατροφική αξία με το μοσχαρίσιο φιλέτο. Έκοψε στα δύο κομμάτια ένα μεγάλο κομμάτι κρέατος. Το ένα κομμάτι το έδεσε δημιουργώντας σχήμα θηλιάς και κόμπου, ενώ το άλλο έμεινε ανέγγιχτο.

Στη συνέχεια, η Pryles πρόσθεσε καρυκεύματα και έψησε και τα δύο κομμάτια κρέατος. Καθώς τα έψηνε στη σχάρα, παρατήρησε ότι το κομμάτι κρέας που δεν είχε σπάγγο μαγειρέματος απλώθηκε με τη ζέστη, ενώ το δεμένο κομμάτι διατηρούσε το σχήμα του. Αφού μαγείρεψε και τα δύο είδη κρέατος στην επιθυμητή θερμοκρασία και τα άφησε να ξεκουραστούν, έκοψε τις μπριζόλες. Η δεμένη ήταν αισθητά πιο ζουμερή και ομοιόμορφα ψημένη, ενώ η άλλη φαινόταν πιο στεγνή.

Τα αποτελέσματα της μελέτης της Pryles υποδηλώνουν ότι το δέσιμο μιας μπριζόλας μπορεί να είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την εξασφάλιση ομοιόμορφου μαγειρέματος. Αν ψάχνετε για έναν τρόπο να βελτιώσετε το επόμενο γεύμα σας με μπριζόλα, αυτή είναι μια καλή επιλογή που αξίζει να δοκιμάσετε.

Με λίγη εξάσκηση, θα μπορείτε να ψήνετε τις μπριζόλες σας ομοιόμορφα, σαν επαγγελματίας.

enikos

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια στο ψυγείο σας ώστε να μην μυρίζουν

Τα κρεμμύδια αποτελούν απαραίτητο συστατικό σε πολλές συνταγές παγκοσμίως, και όχι άδικα. Είναι οικονομικά και προσφέρουν μοναδική ...