Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Πώς να διατηρήσετε το μαρούλι φρέσκο για μία ολόκληρη εβδομάδα με ένα έξυπνο κόλπο αποθήκευσης 5 λεπτών

Πώς να διατηρήσετε το μαρούλι φρέσκο για μία ολόκληρη εβδομάδα με ένα έξυπνο κόλπο αποθήκευσης 5 λεπτών

Μια γυναίκα δίνει χρήσιμες συμβουλές αποθήκευσης για την κουζίνα σας, ώστε να διατηρείτε το μαρούλι σας και άλλα φυλλώδη λαχανικά φρέσκα για περισσότερο καιρό.

Η αποθήκευση του μαρουλιού και άλλων φυλλωδών λαχανικών στο ψυγείο μετά την αγορά μπορεί να φαίνεται αυτονόητη, αλλά σύμφωνα με μια ειδικό τροφίμων, υπάρχει ένα απλό κόλπο για να διατηρήσετε τις σαλάτες φρέσκες για μεγαλύτερο διάστημα.

Η Kristin Marr, γκουρού της μαγειρικής και ιδρύτρια του Live Simply, επεσήμανε ότι το μαρούλι είναι ένα από τα λαχανικά που χαλάνε πολύ γρήγορα λόγω της ευαίσθητης φύσης του και των συγκεκριμένων αναγκών του σε υγρασία.

«Τα λαχανικά χρειάζονται λίγη υγρασία, αλλά η υπερβολική υγρασία είναι εχθρός τους και θα τα κάνει να σαπίσουν πρόωρα. Γι’ αυτό δεν πρέπει να πλένετε τα ευαίσθητα λαχανικά εκ των προτέρων, αλλά μόνο όταν θα τα χρειαστείτε», εξήγησε η ίδια.

Το μαρούλι χρειάζεται επίσης ροή αέρα, γι’ αυτό συχνά χαλάει γρήγορα καθώς η υπερβολική υγρασία μπορεί να συσσωρευτεί στην πλαστική συσκευασία του, ενώ το ξηρό περιβάλλον του ψυγείου μπορεί να το κάνει να μαραθεί.

Ωστόσο, η Kristin μοιράστηκε μια “εύκολη” μέθοδο αποθήκευσης τροφίμων που διαρκεί μόλις 5 λεπτά για να διατηρήσετε το μαρούλι και το σπανάκι φρέσκα για μια ολόκληρη εβδομάδα ή και περισσότερο.

Πώς να διατηρείτε το μαρούλι και άλλα φυλλώδη λαχανικά φρέσκα για εβδομάδες

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να διατηρήσετε το μαρούλι φρέσκο είναι να διασφαλίσετε ότι δεν εκτίθεται σε υψηλά επίπεδα υγρασίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μια σακούλα ziplock και μερικά χαρτιά κουζίνας. Ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Απλά χωρίστε τα φύλλα από ένα μαρούλι.
  2. Τοποθετήστε τα φύλλα σε μια σακούλα ziplock μαζί με μερικά χαρτιά κουζίνας.
  3. Σφραγίστε τη σακούλα και βάλτε την στο ψυγείο.

«Το χαρτί θα απορροφήσει την επιπλέον υγρασία, αποτρέποντας την υγρασία και την πρόωρη αλλοίωσή τους», είπε η Kristin.

Επίσης, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να μην γεμίζετε πολύ τη σακούλα, καθώς το μαρούλι χρειάζεται ροή αέρα για να διατηρηθεί φρέσκο. Με αυτή τη μέθοδο, τα λαχανικά σας μπορούν να διαρκέσουν μια εβδομάδα ή σε ορισμένες περιπτώσεις για περισσότερο καιρό.

Πηγή: enikos

 

Δες επίσης

Γιουβέτσι στο φούρνο με μοσχαράκι που λιώνει στον στόμα!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε : ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ 1 κιλό μοσχάρι (σπαλομίτα) 70 γρ. ...