Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Πώς να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σας

Πώς να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σας

Εάν οι προσπάθειες σας για την απομάκρυνση των λεκέδων και των γρατζουνιών από τα γυαλιά ηλίου σας ή της μυωπίας έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής, σας προσφέρουμε ιδέες και λύσεις για να δοκιμάσετε. Αν και συχνά ένα καλό πλύσιμο με σαπούνι πιάτων και νερό μπορεί να αφαιρέσει τα σημάδια δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα δυνατό.

Τι άλλες λύσεις υπάρχουν;

1. Μαγειρική Σόδα

Μια κουταλιά μαγειρικής σόδας μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τους λεκέδες γυαλίζοντας τα γυαλιά σας αλλά και τα γυάλινα σκεύη του σπιτιού. Βάλτε σκόνη σε ένα μπολ, υγράνετε ένα πανί και ρίξτε τα γυαλιά σας με κυκλική κίνηση. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και σκουπίστε με ένα καθαρό και στεγνό πανί.

2. Βερνίκια επίπλων

Το γυαλιστικό επίπλων έχει τη δυνατότητα να γυαλίζει και να εξουδετερώνει τις γρατζουνιές στο γυαλί χάρη στα συστατικά του. Πασπαλίστε μια μικρή ποσότητα σε ύφασμα και σκουπίστε την εξωτερική επιφάνεια των αντικειμένων που θέλετε να γυαλίσετε.

3. Οδοντόκρεμα

Η οδοντόπαστα λειτουργεί επίσης αποτελεσματικά. Βάλτε οδοντόκρεμα σε ένα υγρό πανί και τρίψτε το ελαφρά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και αφήστε το να στεγνώσει. Προσέξτε να μην χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμες που έχουν ιδιότητες λεύκανσης.

4. Κερί αυτοκινήτου

Ακούγεται παράδοξο, αλλά ένας πολύ καλός τρόπος για να αφαιρέσετε τις γρατσουνιές είναι το κερί αυτοκινήτου. Απλά τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα στο φακό και σκουπίστε απαλά με ένα μαλακό καθαρό πανί και σκουπίστε απαλά.

5. Σκόνη μουστάρδας με ξύδι

Η σκόνη μουστάρδας και το ξύδι θα κάνουν τα γυαλιά σας ολοκαίνουργια. Τα παραπάνω συστατικά βοηθούν στην απομάκρυνση των λεκέδων και στη λάμψη. Κάνετε μια παχιά πάστα μουστάρδας σε σκόνη και λευκό ξύδι, και στη συνέχεια τρίψτε απαλά με βαμβάκι. Τέλος, ξεπλύνετε προσεκτικά για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα. Προσοχή: Η μουστάρδα μπορεί να ερεθίσει τα μάτια σας, γι ‘αυτό φροντίστε να πλένετε προσεκτικά τους φακούς πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Goddess

Δες επίσης

PIN: Μήπως και οι δικοί σας αριθμοί βρίσκονται ανάμεσα στους πιο συνηθισμένους και αδύναμους;

Αποκαλύφθηκε η λίστα με τους πιο συνηθισμένους αριθμούς PIN και ευχόμαστε να μην είναι ο ...