Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / «Πίνακας ζωγραφικής» στο πιάτο: Αριστουργηματικό γλυκό ψυγείου με μπισκότα – Έτοιμο στο 10λεπτο!

«Πίνακας ζωγραφικής» στο πιάτο: Αριστουργηματικό γλυκό ψυγείου με μπισκότα – Έτοιμο στο 10λεπτο!

Η απόλυτη συνταγή για ένα πεντανόστιμο και τραγανό γλυκό ψυγείου με μπισκότα που γίνεται πανεύκολα και με ελάχιστα υλικά.

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Κορνέ
  • Μεγάλο μπολ
  • Σκεύος 33x20x8 εκ

Υλικά

  • 380 γρ μπισκότα τύπου πτι μπερ ή μιράντα
  • 50 γρ άλειμμα μπισκότου για γαρνίρισμα
  • 3 μπισκότα τύπου πτι μπερ ή μιράντα θρυμματισμένα για γανρίρισμα

Για τη γέμιση:

  • 600 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά κρύα
  • 300 γρ κρέμα τυρί
  • 180 γρ άλειμμα μπισκότου
  • 1 κγ άχνη ζάχαρη προαιρετικά
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας να αφρατέψει.
  • Προσθέτω την κρέμα τυρί και συνεχίζω την ανάδευση.
  • Ρίχνω το άλειμμα μπισκότου και το ενσωματώνω στο μείγμα.
  • Στρώνω στη σειρά τα μπισκότα στο σκεύος καλύπτοντας όλο τον πάτο του (αν χρειαστεί κόβω και μικρότερα κομμάτια να καλυφθούν τα κενά).
  • Απλώνω πάνω τους το 1/3 της γέμισης (μπορώ να το ζυγίσω αν θέλω ακρίβεια) και συνεχίζω με άλλες δυο στρώσεις μπισκότα – γέμιση (για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα μπορώ να τα χωρίσω σε δυο και να κάνω δυο στρώσεις από μπισκότο και γέμιση).
  • Βάζω τα 50 γρ άλειμμα σε ένα κορνέ (θα χρησιμοποιήσω τα 20 γρ από αυτά) με στρογγυλή μύτη και δημιουργώ ευθείες κατά μήκος της μεγάλης πλευράς με διάστημα 2 εκ. μεταξύ τους.
  • Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι «τραβάω» ευθείες γραμμές ανά 3 εκ περίπου κάθετα από τις προηγούμενες.
  • Ενδιάμεσα στις παράλληλες γραμμές «τραβάω» πάλι παράλληλη αλλά με αντίθετη φορά τώρα.
  • Θρυμματίζω 3 μπισκότα και τα πασπαλίζω περιμετρικά στο γλυκό.
  • Τα βάζω στο ψυγείο να κρυώσει καλά για όλη τη νύχτα ή τουλάχιστον για 5 ώρες πριν το κόψω για να το σερβίρω.

Tip: Για να μην κολλάει το μαχαίρι όταν κόβω τα κομμάτια, το βουτάω σε νερό.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Μπογάνα: Η εναλλακτική συνταγή από την Αργολίδα για αρνί – λουκούμι στον φούρνο

Το αρνί μπογάνα είναι σπεσιαλιτέ της Αργολίδας. Ψημένο με πατάτες στον φούρνο, το κρέας γίνεται μέλι χάρη ...