Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
trikaladay.gr / Lifestyle / Πέθανε η ελληνοϊταλίδα ηθοποιός και πρώην Μις Ιταλία, Άννα Κανάκη

Πέθανε η ελληνοϊταλίδα ηθοποιός και πρώην Μις Ιταλία, Άννα Κανάκη

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία εξήντα ενός ετών, η ελληνοϊταλίδα ηθοποιός Άννα Κανάκη. Γεννημένη από Έλληνα πατέρα και Ιταλίδα μητέρα, η Άννα Κανάκη ξεκίνησε την καριέρα της το 1977, όταν εξελέγη Μις Ιταλία. Στη συνέχεια, εργάσθηκε επί σειρά ετών ως μοντέλο. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 ως ηθοποιός, έπαιξε σε περίπου τριάντα κινηματογραφικές ταινίες και σίριαλ της ιταλικής τηλεόρασης.

Για μια σύντομη περίοδο ασχολήθηκε και με την πολιτική ως υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων του κεντρώου κόμματος Udr, το οποίο είχε ιδρύσει ο Ιταλός πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Φραντσέσκο Κοσίγκα.

Η Άννα Κανάκη τα τελευταία χρόνια είχε αφιερωθεί στη συγγραφή βιβλίων αντλώντας έμπνευση από τη ζωή ιστορικών προσώπων, όπως στην περίπτωση της «ερωμένης του Γκέμπελς», της Τσέχας ηθοποιού Λίντα Μπαάροβα, το οποίο κυκλοφόρησε το 2011.

Το 2004 παντρεύτηκε τον Μάρκο Μεράτι Φοσκαρίνι, απόγονο του Μάρκο Φοσκαρίνι, ενός εκ των τελευταίων δόγηδων της Βενετίας. Δεν ξεχνούσε ποτέ τις ελληνικές της ρίζες και αναφερόταν συχνά με αγάπη στη χώρα μας. Η κηδεία της ηθοποιού θα τελεσθεί στην ιταλική πρωτεύουσα την Πέμπτη.

 

 

ethnos

Δες επίσης

Νόρα Βαλσάμη: Σώθηκε το σπίτι της από τον πλειστηριασμό – «Είναι κάτι από τον Θεό»

Σε αναστολή τέθηκε ο πλειστηριασμός για το σπίτι της Νόρας Βαλσάμη, έπειτα από παρέμβαση πολύ γνωστής εταιρίας ...