Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Πεντανόστιμο ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια που θα σας ξετρελάνει!

Πεντανόστιμο ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια που θα σας ξετρελάνει!

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

  •  κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια (ψιλοκομμένα)
  • 1 κομμάτι/ια φιλέτο στήθος κοτόπουλο (μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 200 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 600 γρ. ζωμό κότας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το τελείωμα

  • Λίγη ψιλοκομμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. βούτυρο

 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε πρώτα σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το λάδι.

Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πιούν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και το κρεμμύδι.

Αφήνουμε για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το ρύζι και το θυμάρι.

Ανακατεύουμε να λαδωθούν για 2΄.

Ρίχνουμε σε 4 δόσεις το κρασί.

Κάθε φορά ανακατεύουμε και περιμένουμε να απορροφηθεί το υγρό για να προσθέσουμε το επόμενο.

Ρίχνουμε σε δόσεις το ζεστό ζωμό κότας, ανακατεύοντας τακτικά και περιμένοντας να πιει τα υγρά του το ριζότο, πριν προσθέσουμε άλλο ζωμό.

Μαγειρεύουμε το ριζότο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα στο ανακάτεμα. Έτσι δεν σπάμε τους κόκκους του ρυζιού.

Μαγειρεύουμε το ριζότο για περίπου 25΄συνολικά.

Στο τέλος του βρασμού, αν θέλουμε προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.

Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα και πασπαλίζουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Λίγο λάδι τρούφας στο σερβίρισμα θα απογειώσει το πιάτο.

argiro.gr

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια στο ψυγείο σας ώστε να μην μυρίζουν

Τα κρεμμύδια αποτελούν απαραίτητο συστατικό σε πολλές συνταγές παγκοσμίως, και όχι άδικα. Είναι οικονομικά και προσφέρουν μοναδική ...