Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024
trikaladay.gr / Παραπολιτικά / Παρατημένοι στο έλεός τους οι πλημμυροπαθείς του Δήμου Φαρκαδόνας

Παρατημένοι στο έλεός τους οι πλημμυροπαθείς του Δήμου Φαρκαδόνας

Σπίτια και επιχειρήσεις βούλιαξαν στο νερό στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2023 από την ακραία βροχόπτωση και τα πλημμυρικά φαινόμενα που ακολούθησαν.

Τότε στις πληγγείσες περιοχές του Δήμοιυ Φαρκαδόνας έφτασαν υπουργοί,  αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές και πολιτικοί ΄σχεδόν όλων των κομματικών αποχρώσεων.

Οι δήλωσεις που έκαναν “θα είμαστε δίπλα σας σε ότι χρειαστεί” και μπλα μπλα μπλα

Σήμερα, τρεις μήνες και μετά, αρκετοί πλημμυροπαθείς βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν τους έχουν ακόμα καταβληθεί αποζημιώσεις, η περίφημη πρώτη αρωγή, κάποιοι διαμένουν στην πρωην δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο, άλλοι φιλοξενούνται σε συγγενικά σπίτια, άλλοι τους δώσαν κοντέινερ χωρίς εξοπλισμό.

Στον δε Δήμο Φαρκαδόνας, όπως ανέφερε σήμερα στην εκπομπή “Τους ζυγούς λύσατε” στο ράδιο “ζυγός”, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Γεωργολόπουλος, η κυβέρνηση εγκρίνει χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές αλλά ακόμα δεν έφτασαν στα ταμεία του δήμου.

Περιέγραψε μάλιστα με δραματικούς τόνους το πως βιώνουν οι πληγέντες, οι οποίοι νιώθουν ξεχασμένοι από την πολιτεία, προβλέποντας την τύχη τους παρόμοια με αυτή των σεισμοπαθών της Θεσσαλίας. οι οποίοι εξακολουθούν να ζουν σε κοντέινερ.

Επίσης, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις αρμοδιότητες, καθώς είναι πολλοί οι εμπλεκόμενοι φορείς (υπουργεία, περιφέρεια, οργανισμοί, ΟΤΑ) και δυστυχώς παραμένουν διάσπαρτες με αποτέλεσμα να  αποτελούν τροχοπέδη, έτσι ώστε να  προχωρήσουν βασικά έργα αποκατάστασης αλλά και προστασίαςαπό πιθανά νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Για το trikaladay Κων/νος Καραποστόλης

 

φωτο: αρχείου

Δες επίσης

Μάλλον μετράει… λάθος τον χρόνο ο δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος

Οπως έγραψε το trikaladay, ο δήμαρχος Μετεώρων κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος,  μιλώντας σήμερα στο ράδιο “ζυγός” ...