Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο πλημμυροπαθών στη Λάρισα

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο πλημμυροπαθών στη Λάρισα

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας γνωστοποιείται η διοργάνωση πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου πλημμυροπαθών στη Λάρισα το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023:

«Οι φορείς των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών, οι Επιτροπές Πληγέντων από όλη την Θεσσαλία και άλλοι φορείς που συμμετείχαμε στην Σύσκεψη την Κυριακή 26 Νοέμβρη καλούμε τον λαό της περιοχής μας να δώσει την δική του αποφασιστική απάντηση με την μαζική συμμετοχή του στο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Σάββατο 16 Δεκέμβρη, 12:00 το μεσημέρι, Κεντρική Πλατεία Λάρισας.Advertisement

Για την πλήρη-άμεση προστασία και  αποκατάσταση της ζωής μας, χωρίς εκπτώσεις, για να μείνουμε στον τόπο μας!

Έχουν περάσει τρεις μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας. Ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα ήταν πραγματικά ένα έγκλημα με μεγάλες πολιτικές ευθύνες κυβέρνησης, περιφέρειας και δημοτικών αρχών.

Μέχρι σήμερα τα μέτρα στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης, της περιφέρειας και Δήμων είναι πολύ λίγα, σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα. Επιπλέον ένα μεγάλο μέρος των πληγέντων δεν έχει πάρει ούτε κι αυτή την πρώτη πενιχρή αρωγή (κατά μέσο όρο 3.653 ευρώ μέχρι πρόσφατα) ενώ αποκλείονται από κάθε στήριξη περιπτώσεις όπως τα πλημμυρισμένα υπόγεια.

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός όχι μόνο δεν περιλαμβάνει ουσιαστικές αποζημιώσεις (600 εκ ευρώ για καταστροφές σε Θεσσαλία & Έβρο, όταν γίνονται εκτιμήσεις για το κόστος των ζημιών  για μερικά δις ευρώ μόνο στην περιοχή μας) , αλλά παράλληλα προβλέπει πως τα όποια χρήματα δοθούν τώρα ή και μελλοντικά σε αντίστοιχες καταστάσεις (καταστροφές-πλημμύρεςς κα) θα τα πληρώσουμε όλοι εμείς αφού φορτώνει στον λαό  ένα ακόμα χαράτσι – το τέλος αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, στο όνομα της αντιμετώπισης των καταστροφών από φυσικά φαινόμενα.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες της Θεσσαλίας πληγέντες και μη  μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια , το χαμηλό εισόδημα και την φοροληστεία που μαστίζει όλο το λαό.

Ταυτόχρονα και ενώ ο χειμώνας είναι μπροστά μας, δεν υπάρχει ουσιαστικός σχεδιασμός για άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, για τον καθαρισμό ρεμάτων, για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων αναχωμάτων και την ενίσχυσή τους, ώστε να μην έχουμε νέες καταστροφές

Ουσιαστικές απαντήσεις, μέτρα και χρονοδιαγράμματα δεν υπάρχουν! Ελπίζουν να συνηθίσουμε αυτή την κατάσταση για να απογοητευτούμε και να παραιτηθούμε! Ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα έχει γίνει κυρίως από τον ίδιο τον κόσμο και την αλληλεγγύη του υπόλοιπου λαού και πολύ λίγο από την κρατική αρωγή.

Η πείρα μας δείχνει ότι ακόμα και όποιες δεσμεύσεις έχουμε πάρει τις πήραμε με τις μαζικές κινητοποιήσεις, τις διεκδικήσεις και την πίεση που ασκούμε στο δρόμο. Και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς αφού δεν είμαστε στις προτεραιότητες τους, δεν είναι στις προτεραιότητες ούτε η αποκατάσταση , ούτε η προστασία των ζωών μας, της περιουσίας μας. Προτεραιότητες έχουν τα διάφορα επιχειρηματικά σχέδια για νέα κέρδη στις πλάτες μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Τα προβλήματα μας είναι κοινά, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί!

Εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι

παλεύουμε για τις ανάγκες μας για τις ζωές μας!!!

Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι , ενωμένοι όλοι ενάντια σε αυτή την εγκληματική πολιτική !

Είναι ώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας, μέσα από τα σωματεία, από τις επιτροπές πλημμυροπαθών στις γειτονιές, τους αγροτικού συλλόγους στα χωρία μέσα από τους φορείς του κινήματος. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η προσπάθεια διεκδίκησης και συντονισμού. Τώρα είναι η ώρα να ανεβάσουμε την απαίτηση μας, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και με τον κοινό αγώνα μας να τους αναγκάσουμε να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα μας.

Πρόκειται για αγώνα επιβίωσης. Αγώνα για όλο τον λαό της περιοχής, γιατί κανείς μας δεν μπορεί να ζει σε μια αβεβαιότητα, ανασφάλεια περιμένοντας πότε θα γίνει το νέο έγκλημα και να προσεύχεται να μην είναι ο «τυχερός»! Δεν αποδεχόμαστε να ζούμε με μια λογική «πάμε κι όπου βγει» !

Καλούμε  όλους τους φορείς τα Σωματεία της περιοχής μας, πέρα κι από όσους πήραν μέρος στην Σύσκεψη στις 26/11, να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτήν προσπάθεια. Είναι ώρα ευθύνης ! Να μπούμε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα και της διεκδίκησης ! Να συνεδριάσουν τα ΔΣ, να αποφασίσουν και να οργανώσουν όλες τις προϋποθέσεις για την επιτυχία του Συλλαλητηρίου !Να δώσουμε μαζική, αποφασιστική απάντηση σε όλη αυτή την κατάσταση που ζούμε. Στην ενότητα βρίσκεται η δύναμη μας.

Το Σάββατο 16 Δεκέμβρη να βουλιάξει η Κεντρική Πλατεία της Λάρισας !

Απαιτούμε :

Ø  Αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών σε όλους τους πληγέντες.

Ø  Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

Ø  Τώρα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη Θεσσαλία».

 

 

 

 

 

larissanet

Δες επίσης

Βόλος: Δωρεά οργάνων 60χρονου άντρα που πέθανε μετά από πτώση στο σπίτι του

Οι συγγενείς του 60χρονου άναψαν πράσινο φως για τη δωρεά οργάνων του δικού τους ανθρώπου. Ο Βόλος παρακολουθεί με ...