Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Lifestyle / Παντελής Καναράκης: Επτά ιερείς μηνύουν τον ηθοποιό για τη φωτογράφισή του ως Ιησούς Χριστός

Παντελής Καναράκης: Επτά ιερείς μηνύουν τον ηθοποιό για τη φωτογράφισή του ως Ιησούς Χριστός

Αντιδράσεις προκάλεσε η φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη για γνωστό περιοδικό. Ο ηθοποιός φωτογραφήθηκε με ακάνθινο στεφάνι ως άλλος Ιησούς, ενώ σε άλλη φωτογραφία πόζαρε μαζί με τους συνεργάτες του σε μια αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται”, επτά ιερείς μήνυσαν τον Παντελή Καναράκη και το περιοδικό, ενώ παράλληλα ζητούν να αποσυρθεί το τεύχος με τις επίμαχες φωτογραφίες.

Από την άλλη πλευρά το περιοδικό απαντά για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν: «Κάθε εξώφυλλο του καλλιτεχνικού free press ΚΟΙΤΑ έχει σαν στόχο να προβληματίσει και να αποτελέσει κοινωνικό σχόλιο, Το συγκεκριμένα concept…  είχε σαν στόχο να κάνει ένα κοινωνικό σχόλιο για την κατάντια του πλανήτη, τις αρρώστιες, τους πολέμους και όλα τα δείνα που μαστίζουν αυτή τη στιγμή την ανθρωπότητα. Γι’ αυτό και οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να φορά το ακάνθινο στεφάνι που συμβολίζει τα δεινά.

Γι’ αυτό και τα μαύρα υγρά του Παντελή σχόλιο για τα όσα υποφέρει σήμερα ο άνθρωπος. Και από αυτά που θα αντλήσει δύναμη για να αντέξει όλα αυτά τα “μαρτύρια”; Φυσικά από την πίστη και το Θεό. Γι’ αυτό και “φορά” επάνω του σύμβολα πίστης που συμβολίζουν την ελπίδα του κόσμου σε μξ8ια ανώτερη δύναμη που στην Ελλάδα είναι η θρησκεία μας.

Το μήνυμα που στέλνουμε είναι το αντίθετο από αυτό που κάποιοι εισέπραξαν. Λυπάμαι βαθύτατα εάν η τελική εικόνα έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμέναμε. Σεβόμενοι όμως τις ενστάσεις που προκλήθηκαν είμαστε πρόθυμοι να μην κυκλοφορήσουμε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και εφόσον το έντυπο μας δεν θα βγει προς κυκλοφορία ακόμα, δεν θα βγει.

Διότι σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε… θα ήθελα επίσης να θυμίσω και να τονίσω ότι η Τέχνη έχει την υποχρέωση να προβληματίζει να προβληματίζει και η ελευθερία της Τέχνης είναι συνταγματικό δικαίωμα (άρθρο 16 του Συντάγματος παράγραφος 10). Με σεβασμό προς όλους τους παρευρισκόμενους».

 

 

enikos

 

Δες επίσης

Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Κατσάμπας, μέλος του συγκροτήματος «Αδελφοί Κατσάμπα»

Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Κατσάμπας που μαζί με τον αδερφό του είχαν γράψει τη δική τους ιστορία ...