Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Οργή των νέων στα Τρίκαλα για το έγκλημα των Τεμπών, ζητώντας δικαίωση και όχι συγκάλυψη – Μεγαλειώδης συμμετοχή στο συλλαλητήριο που κατέληξε στον σιδηροδρομικό σταθμό ΦΩΤΟ

Οργή των νέων στα Τρίκαλα για το έγκλημα των Τεμπών, ζητώντας δικαίωση και όχι συγκάλυψη – Μεγαλειώδης συμμετοχή στο συλλαλητήριο που κατέληξε στον σιδηροδρομικό σταθμό ΦΩΤΟ

Μεγαλειώδης η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στα Τρίκαλα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Εκτός από τα αιτήματα των εργαζομενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, το κυρίαρχο αίτημα ήρθε από τους εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές και νέους των Τρικάλων, οι οποίοι ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας.
Οι νεοι, δηλαδή το μέλον μας, απαίτησαν να μην υπάρξει συγκάλυψη ευθυνών ακόμα και πολιτικών και όλοι οι υπεύθυνοι  να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη, φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος.

Ζήτησαν επίσης από τη διακιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδώσει το δίκαιο για τους 57 νεκρούς, τους συγγενείς και όλους τους πολίτες.

Η συγκενυρωθέντες μετα τις σχετικές ομιλίες σχημάτισαν πορεία η οποία κατέληξε στον σιδηροδρομικό σταθμό Τρικάλων.

Εκεί, νέα παιδιά, μαθητές και φοιτητές άφησαν λουλούδια στις ράγες και έριξαν κόκκινη μπογιά, συμβολικά για το αίμα που χύθηκε άδικα…

Σημείωση trikaladay: Αυτή η οργή των νέων μας θα πρέπει να γίνει φάρος για όλους μας ώστε να απαιτήσουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, γιατί οι ψυχές που χάθηκαν θα μπορούσαν να είναι δικά μας παιδιά και συγγενείς.

Η πολιτεία και οι πολιτικοί να πάψουν να κρύβονται πίσω από τη βουλευτική ασυλία και να έχουν το σθένος και τη γεναιότητα να παραδεχθούν τις τυχόν δικές τους ευθύνες και παραλείψεις, καθώς από το 2012 και μετά έρχονταν χρήματα στο ελληνικό κράτος για την αναβάθμιση και ασφάλεια του ελληνικού σιδηροδρόμου, τον οποίο ξεπούλησαν οι ίδιοι για 46 εκατ.ευρω στους Ιταλούς.

Θυμόμαστε τη διαφήμιση πριν κάμποσα χρόνια για την ασφάλεια μετακίνησης με τον σιδηρόδρομο.

Ποιος έκανε ελέγχους αν τα χρήματα έπιασαν τόπο και ποιος θα μας απαντήσει αν τα συστήματα  ασφάλειας λειτούργησαν από το 2012 και μετά.

Είναι υπόλογες τρεις κυβερνησεις Σαμαρα-Βενιζέλου, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Περιμένουμε έστω και τώρα απαντήσεις

Οπως περιμένουμε απαντήσεις και από την περιβόητη εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η οποία προσπάθησε, από την πλειοψφία κυρίως να “ξεπλύνει” το έγκλημα…

Για το  trikaday.gr Κων/νος Καραποστόλης

 

 

Δες επίσης

Νέο ξέσπασμα του πατέρα των διδύμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

Υπολείμματα οστών εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών στο ιδιωτικό οικόπεδο έξω από τη Λάρισα ...