Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Κόσμος / Ονόμασαν το παιδί τους Εωσφόρο: «Μας είπαν ότι το όνομα του μωρού μας ήταν παράνομο, δεν ξέραμε ότι ήταν σατανικό»

Ονόμασαν το παιδί τους Εωσφόρο: «Μας είπαν ότι το όνομα του μωρού μας ήταν παράνομο, δεν ξέραμε ότι ήταν σατανικό»

Τους άρεσε σαν όνομα, ήξεραν τι σημαίνει στα αρχαία ελληνικά, αλλά δεν γνώριζαν ότι πρόκειται για τον… διάβολο μεταμορφωμένο! Γονείς θέλησαν να ονομάσουν το μωρό τους Lucifer (σ.σ.: Εωσφόρος), αλλά δεν ήξεραν ότι είναι… συνώνυμο του σατανά.

Ένα από τα σημεία των καιρών είναι και τα άθλια ονόματα που δίνονται σε παιδιά από τους γονείς τους (σ.σ.: βλέπε τον γιο του Έλον Μασκ, X AE A-XII).

Ειδικά σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, ο καθένας ονομάζει το παιδί του όπως του… κατέβει, όπως για παράδειγμα Κέδρος (Cedar), Λύτρα (Ransom), Ντροπαλός (coy), Ίχνος (Trace) και άλλα παρεμφερή.Ποια ονόματα επιλέγουν Αμερικανοί και Άγγλοι από την ελληνική μυθολογία για να δώσουν στα παιδιά τους
Αυτό ακριβώς συνέβη σε ένα ζευγάρι, τον Dan και τη Mandy Sheldon από το Ηνωμένο Βασίλειο, στους οποίους είπαν ότι ο γιος τους θα αντιμετώπιζε μια ζωή δυσκολία εάν επέμεναν στο όνομα. Ο γραμματέας προφανώς είπε στους νέους γονείς ότι το όνομα που επέλεξαν ήταν «απαγορευμένο», αλλά μετά από επίσημη καταγγελία το τοπικό συμβούλιο συμφώνησε να τους αφήσει να το καταχωρίσουν.

Όταν ο Νταν και η Μάντι πήγαν να επισκεφθούν το τοπικό ληξιαρχείο για να ονομάσουν το παιδί τους, ο γραμματέας τους είπε ότι δεν μπορούσαν. Ο λόγος; Το όνομα Lucifer, γνωστό κι ως άλλο όνομα για τον διάβολο.

«Θέλαμε ένα δυνατό όνομα…»
Το ζευγάρι είπε ότι δεν επέλεξε το όνομα για τη σατανική του σημασία, καθώς δεν είναι θρησκευόμενοι άνθρωποι, αλλά μάλλον ήθελαν ένα «ωραίο, δυνατό όνομα», αφού «δυσκολεύτηκαν» να βρουν ένα…

Μιλώντας στη «The Sun», ο Dan είπε: «Ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι που πήγαμε να τον εγγράψουμε, αλλά η γυναίκα μάς κοίταξε με απόλυτη αηδία».

«Μας είπε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να βρει δουλειά και ότι οι δάσκαλοι δεν θα ήθελαν να τον διδάξουν. Προσπάθησα να εξηγήσω ότι δεν είμαστε θρησκευόμενοι άνθρωποι και το Lucifer στα ελληνικά σημαίνει “αυτός που φέρνει το φως”, αλλά δεν άκουγε».

Στη συνέχεια, το συμβούλιο της κομητείας Derbyshire, που συνεδρίασε για το εν λόγω θέμα, εξέδωσε μια δήλωση που έγραφε: «Ζητούμε συγγνώμη αν προσβλήθηκαν, αλλά είναι δουλειά των γραμματέων μας να συμβουλεύουν σε αυτά τα θέματα, καθώς μερικές φορές οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ορισμένες έννοιες ή συσχετισμούς γύρω από ορισμένα ονόματα».

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πολύ λίγους νομικούς περιορισμούς για τα ονόματα, αν και αυτά που περιέχουν αισχρότητες και αριθμούς είναι πιθανό να απορριφθούν. Ωστόσο, πολλές χώρες έχουν αυστηρούς κανόνες. Η Νέα Ζηλανδία πρόσθεσε τον Lucifer στη λίστα με τα απαγορευμένα ονόματα το 2013.

 

iefimerida.gr

Δες επίσης

Τουρκία: Τον χώρισε και για να την εκδικηθεί έστειλε δεκάδες ντελίβερι στο σπίτι της – Δείτε βίντεο

Έναν ασυνήθιστο τρόπο βρήκε ένας άνδρας προκειμένου να εκδικηθεί την σύντροφό του που τον χώρισε ...