Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Οι «Χαϊλάντερ» της διατροφής: Τα 5 τρόφιμα που θα τα έχετε στο ντουλάπι ίσως και για πάντα

Οι «Χαϊλάντερ» της διατροφής: Τα 5 τρόφιμα που θα τα έχετε στο ντουλάπι ίσως και για πάντα

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν τα τρόφιμα εκείνα που είναι «ευαίσθητα» κι έχουν ημερομηνία λήξης. Και υπάρχουν και τα τρόφιμα που είναι κάτι σαν… Χαϊλάντερ και διαρκούν πολύ καιρό. Περισσότερο και απ’ ό, τι φαντάζεστε.

Τα 5 τρόφιμα που διαρκούν πολύ καιρό

Το μέλι

Είναι από τα πιο ανθεκτικά τρόφιμα. Διατηρείται επ’ αόριστον. Το μέλι μπορεί να αλλάξει χρώμα ή να κρυσταλλωθεί με την πάροδο του χρόνου, αλλά αυτό δε θα το χαλάσει.

Το ρύζι

Το άσπρο, το άγριο, το γιασεμί και το basmati έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής όταν αποθηκεύονται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Εξαίρεση αποτελεί το καστανό ρύζι.

Η ζάχαρη

Δεν αλλοιώνεται ποτέ, γιατί δεν μπορούν να αναπτυχθούν βακτηρίδια μέσα σε αυτή. Το θέμα είναι να μη γίνει σκληρή, γι’ αυτό φυλάξτε τη σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Τα φασόλια

Είτε ξερά είτε σε κονσέρβα, αντέχουν ακόμη και για χρόνια. Ωστόσο, τα ξερά φασόλια, αν έχει περάσει πολύς καιρός, ίσως χρειαστούν λίγο περισσότερο μούλιασμα πριν τα μαγειρέψετε.

Το αλάτι

Δεν πρόκειται ποτέ να μολυνθεί με μούχλα και βακτηρίδια. Είναι ο… Χάιλαντερ των τροφίμων, ενώ όχι τυχαία – ειδικά παλαιότερα – αποτελούσε μέσο συντήρησης άλλων τροφών.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Το εορτολόγιο της εβδομάδας (20-26/5)

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΪΟΥ Ανακομιδή λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Θαλλελαίου μάρτυρος, Λυδίας της Φιλιππησίας  γιορτάζει: Λυδία * ...