Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Οι αγρότες κατέληξαν: Κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη, θα κλείσουν και τελωνεία, λιμάνια, δρόμους

Οι αγρότες κατέληξαν: Κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη, θα κλείσουν και τελωνεία, λιμάνια, δρόμους

Tην πραγματοποίηση αγροτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες των μπλόκων στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποίησαν στη Νίκαια, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό τελωνείων και λιμανιών.

Οι αγρότες αποφάσισαν να κατευθυνθούν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, αλλά και με αυτοκίνητα και λεωφορεία, καλώντας τους συναδέλφους τους σε μαζική συμμετοχή.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Ρίζος Μαρούδας, σε δήλωσή του κατήγγειλε την κυβέρνηση «για την προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού σε συναδέλφους που βρίσκονται σε τελωνεία και λιμάνια, έχοντας να αντιμετωπίσουν τα ΜΑΤ αλλά και τις μηνύσεις».

«Εχουμε δίκιο, πρέπει να επιβιώσουμε, δεν έχουμε άλλον δρόμο πέρα από τον αγώνα μας και σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς και αυτό το μήνυμα στέλνουμε, για να φτάσει σε όλη την Ελλάδα», είπε ο κ. Μαρούδας.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος των Θεσσαλών αγροτών, μιλώντας στον Real fm, οι αγρότες θέλουν 15 ώρες να κατέβουν από το μπλόκο της Νίκαιας στην Αθήνα. Για το πόσα τρακτέρ θα συμμετάσχουν, ανέφερε ότι θα είναι συμβολικός ο αριθμός τους, καθώς δεν θέλουν να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες.

Μάλιστα, σημείωσε ότι θα κάνουν τις απαραίτητες συνεννοήσεις και με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να μεταβούν με ασφάλεια στην πρωτεύουσα, ενώ αποκάλυψε ότι όσοι αγρότες δεν μπορέσουν να έρθουν, ιδίως από τα
«Δεν πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα εμποδίσει το συλλαλητήριο» είπε, επίσης, και κάλεσε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς να αφήσουν τις δικαιολογίες για στενά δημοσιονομικά περιθώρια και να ξύσουν κι άλλο τον πάτο του βαρελιού, για να ικανοποιήσουν και τα υπόλοιπα αιτήματά τους.

 

 

 

 

Πηγή:iefimerida.gr

Δες επίσης

Πρόστιμα Σκρέκα, ύψους 206.500 ευρώ για απομιμητικά προϊόντα που πωλούνταν σε πολύ υψηλές τιμές σε έξι επιχειρήσεις στην Κρήτη

Κώστας Σκρέκας: «Η προστασία της υγιούς επιχειρηματικότητας είναι θέμα υψηλής προτεραιότητας για το Υπουργείο Ανάπτυξης» ...