Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Οι 4 συμπεριφορές που δείχνουν έλλειψη εμπιστοσύνης από τον σύντροφό σου

Οι 4 συμπεριφορές που δείχνουν έλλειψη εμπιστοσύνης από τον σύντροφό σου

Όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι η σχέση μας διέπεται από εμπιστοσύνη. Εάν οι σύντροφοι δεν δείχνουν πίστη ο ένας στον άλλον τότε μια σχέση είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο σημαίνει ότι γνωρίζετε ήδη πόσο σημαντική είναι η εμπιστοσύνη για μια υγιή σχέση και ψάχνεται τρόπους να την ενισχύσετε.

Γι’ αυτό είναι καλό να γνωρίζετε ποιες είναι οι συμπεριφορές που υποδηλώνουν έλλειψη εμπιστοσύνης.

Οι 4 συμπεριφορές που δείχνουν έλλειψη εμπιστοσύνης από τον σύντροφό σου:

  1. Σας αμφισβητεί συνεχώς
  2. Παρακολουθεί το τηλέφωνο σας
  3. Απαιτεί αποδείξεις
  4. Αγνοεί τα όριά σας

Σας αμφισβητεί συνεχώς

Αυτή η συμπεριφορά δείχνει εάν σας εμπιστεύεται ή όχι ο σύντροφός σας. Φυσικά εξαρτάται από τις ερωτήσεις που σας κάνει. Δηλαδή σε περίπτωση που σας ρωτάει αν είστε καλά τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν, όμως, κάνει ερωτήσεις όπως, με ποιους κάνετε παρέα, τι φοράτε και πού σκοπεύετε να πάτε, αυτό σίγουρα είναι ένα σημάδι ότι δεν σας εμπιστεύεται.

Σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό να εξετάσετε το πλαίσιο στο οποίο γίνονται οι ερωτήσεις. Δώστε προσοχή στον τρόπο που κάνει τις ερωτήσεις, τον τόνο της φωνής του και θα είστε σε θέση να καταλάβετε αν σας εμπιστεύεται ή όχι.

Παρακολουθεί το τηλέφωνο σας

Αυτή είναι η πρώτη σοβαρή κόκκινη σημαία ότι κάτι δεν πάει καλά στην σχέση σας. Αν ο σύντροφός σας παρακολουθεί συνεχώς το τηλέφωνό σας, διαβάζει τα μηνύματα σας, τότε δεν σας εμπιστεύεται καθόλου. Εάν έχει μία τέτοια συμπεριφορά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι πιθανό η εμπιστοσύνη να έχει χαθεί τόσο πολύ που δεν θα μπορέσετε να την ανακτήσετε.

Εάν, όμως, έχει πρόσβαση στο τηλέφωνο σας επειδή εσείς το έχετε επιτρέψει αυτό δεν είναι πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι υγιές να είστε τόσο ανοιχτοί με τον σύντροφό σας, αρκεί να είναι και εκείνος το ίδιο με εσάς.

Απαιτεί αποδείξεις

Ο σύντροφος σας προσπαθεί να καταλάβει εάν του λέτε ψέματα και γι’ αυτό συχνά απαιτεί αποδείξεις. Με άλλα λόγια, θα σας κατηγορήσουν ότι λέτε ψέματα, θα τους πείτε ότι λέτε την αλήθεια και στη συνέχεια θα απαιτήσουν να το αποδείξετε. Μερικές φορές, αυτή η απόδειξη είναι εύκολο να βρεθεί, ενώ άλλες φορές όχι.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι ο σύντροφός σας απαιτεί αποδείξεις θα έπρεπε να είναι αρκετό για να σας δείξει ότι δεν σας πιστεύει. Σε αυτό το σημείο, δεν έχει σημασία αν του παρέχετε αποδείξεις ή όχι. Αν δεν σας εμπιστεύεται, πιθανότατα θα ισχυριστεί ότι οι αποδείξεις σας είναι πλαστές.

Αγνοεί τα όριά σας

Αυτό είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό συμπεριφοράς των συντρόφων που δεν δείχνουν εμπιστοσύνη με τους συναισθηματικά χειριστικούς συντρόφους. Τα όρια είναι σημαντικά. Μας επιτρέπουν να κάνουμε σαφές τι είμαστε και τι δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε. Είναι ακόμα πιο σημαντικά σε μια σχέση. Ο σεβασμός των ορίων κάποιου είναι ένας από τους πιο βασικούς τρόπους για να δείξετε την υποστήριξη σας σε κάποιον.

Για παράδειγμα αν ζητήσετε από τον σύντροφό σας να μην σας τηλεφωνεί όταν βγαίνετε έξω το βράδυ με τους φίλους σας και εκείνος συνεχίζει να το κάνει τότε είναι ώρα να μιλήσετε μαζί του. Δείχνει ξεκάθαρα με τις πράξεις του ότι δεν σας εμπιστεύεται.

Συμπέρασμα

Τώρα που ξέρετε ποιες συμπεριφορές πρέπει να προσέχετε αν ανησυχείτε ότι ο σύντροφός σας δεν σας εμπιστεύεται πλήρως, μπορείτε προσπαθήσετε να τις εντοπίσετε.

Θυμηθείτε, όμως, ότι μπορείτε ακόμα επιχειρήσετε να χτίσετε την εμπιστοσύνη στην σχέση σας. Εάν ο σύντροφός σας δεν σας εμπιστεύεται πλήρως τώρα, είναι κάτι το οποίο μπορείτε να δουλέψετε. Ωστόσο για να εργαστείτε πάνω σε αυτό, πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι πρόβλημα. Είναι δική σας επιλογή να αποφασίσετε αν εκτιμάτε τη σχέση σας αρκετά για να κάνετε την προσπάθεια.

 

 

eniko

Δες επίσης

Ο πιο οικονομικός και εύκολος τρόπος για να κοντύνετε την κουρτίνα σας χωρίς να την κόψετε

Αν οι κουρτίνες σας σέρνονται στο πάτωμα και έχετε βαρεθεί να τις πατάτε και να ...