Δευτέρα, 25 Μαΐου 2026
  • Επικοινωνία

Trikala DayTrikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων

  • Trikala Day
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Επιχειρηματικότητα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
  • Άρθρα
  • Υγεία
  • Διατροφή
trikaladay.gr / Κόσμος / Ο Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ο Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Κωνσταντίνος Καραποστόλης 24/04/2021 19:50 Κόσμος 428 Εμφανίσεις

Ψυχρολουσία στην Τουρκία – Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Σε ένα ιστορικό βήμα για τις ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε και επίσημα τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Σε σχετική ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, αναφέρεται:

Αναλυτικά η δήλωση του Μπάιντεν:

«Κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα, θυμόμαστε τις ζωές όλων εκείνων που πέθαναν στη γενοκτονία των Αρμενίων της Οθωμανικής εποχής και δεσμευόμαστε να αποτρέψουμε ξανά μια τέτοια θηριωδία. Ξεκινώντας στις 24 Απριλίου 1915, με τη σύλληψη Αρμενίων διανοουμένων και ηγετών της κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη από οθωμανικές αρχές, ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή βάδισαν ν στους θανάτους τους σε μια εκστρατεία εξόντωσης. Τιμούμε τα θύματα των Meds Yeghern (σ.σ. η Γενοκτονία των Αρμενίων στα αρμένικα), έτσι ώστε οι φρικαλεότητες του να μην χαθούν ποτέ στην ιστορία. Και θυμόμαστε έτσι ώστε να παραμείνουμε πάντα σε εγρήγορση ενάντια στη διαβρωτική επίδραση του μίσους σε όλες τις μορφές του.

Από αυτούς που επέζησαν, οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να βρουν νέα σπίτια και νέες ζωές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Με δύναμη και ανθεκτικότητα, ο Αρμενικός λαός επέζησε και ανοικοδόμησε την κοινότητά τους. Με τις δεκαετίες οι Αρμένιοι μετανάστες έχουν εμπλουτίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με αμέτρητους τρόπους, αλλά δεν έχουν ξεχάσει ποτέ την τραγική ιστορία που έφερε τόσους πολλούς από τους προγόνους τους στις ακτές μας. Τιμούμε την ιστορία τους. Βλέπουμε αυτόν τον πόνο. Επιβεβαιώνουμε την ιστορία. Το κάνουμε αυτό για να μην κατηγορούμε, αλλά για να διασφαλίσουμε ότι αυτό που συνέβη δεν θα επαναληφθεί ποτέ.

Σήμερα, καθώς θρηνούμε για ό, τι χάθηκε, ας στρέψουμε επίσης τα μάτια μας στο μέλλον – προς τον κόσμο που θέλουμε να χτίσουμε για τα παιδιά μας. Ένας κόσμος που δεν λεκιάζεται από τα καθημερινά κακά της μισαλλοδοξίας και, όπου γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και όπου όλοι οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Ας ανανεώσουμε την κοινή μας αποφασιστικότητα να αποτρέψουμε μελλοντικές φρικαλεότητες από οπουδήποτε στον κόσμο. Και ας συνεχίσουμε τη θεραπεία και τη συμφιλίωση για όλους τους ανθρώπους του κόσμου.

Ο αμερικανικός λαός τιμά όλους εκείνους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία που ξεκίνησε πριν από 106 χρόνια σήμερα».

Ρίτσαρντ Τζιραγκοσιάν στο ΟΡΕΝ: Η Τουρκία να αντιμετωπίσει με ειλικρίνεια την ιστορία της

Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων αποτελεί υλοποίηση μιας προσωπικής δέσμευσης του προέδρου Μπάιντεν τονίζει μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, ο Αρμένιος διεθνολόγος Ρίτσαρντ Τζιραγκοσιάν, Διευθυντής του Regional Studies Center στο Ερεβάν. Γνωρίζοντας εκ των έσω τις διπλωματικές ισορροπίες στην Ουάσιγκτον, ο Ρίτσαρντ Τζιραγκοσιάν εκτιμά πως η αναγνώριση είναι ένας τρόπος η Τουρκία να αντιμετωπίσει επιτέλους με ειλικρίνεια την ιστορία της. Στο OPEN έκανε δηλώσεις και ο Αρμένιος νομικός Κριστιάν Μιταριάν, που αναφέρθηκε στις συνέπειες της αναγνώρισης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ είναι μια κίνηση της διεθνούς κοινότητας να σπάσει τη σιωπή της.

 

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη:

https://www.youtube.com/watch?v=0mJBU2Ez57w&ab_channel=OPEN

…

 

Post Views: 31
2021-04-24
Κωνσταντίνος Καραποστόλης
Μοιράσου το
  • Facebook
  • Twitter
Προηγούμενο Θανατηφόρο τροχαίο στην Καρδίτσα- Αγροτικό αυτοκίνητο ανατράπηκε στο δρόμο Μουζάκι-Φανάρι
Επόμενο Αγιορείτικο παστίτσιο με μπεσαμέλ λαχανικών

Σχετικά Άρθρα

Λευκός Οίκος: Το προφίλ του 21χρονου δράστη που άνοιξε πυρ, έλεγε πως είναι ο Ιησούς Χριστός – Τραμπ: Είχε «εμμονή» με την προεδρία

24/05/2026 12:52

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

23/05/2026 15:24

Συγκλονίζει υπόθεση δύο παιδιών που βρέθηκαν μόνα στην Πορτογαλία: Τους έδεσαν τα μάτια για «παιχνίδι» και τα εγκατέλειψαν στο δάσος -Συνελήφθη η μητέρα

22/05/2026 16:00

Δες επίσης

Προ των πυλών η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Άμεση κατάπαυση πυρός και σταδιακή άρση κυρώσεων – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως εισέρχονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν, με τη ...

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Στήριξη στην Καρυστιανού από τη μητέρα της 18χρονης Αναστασίας που σκοτώθηκε στα Τέμπη: «Μην σταματάς, φά’ τους τα σωθικά, Μαρία»»

    24/05/2026 23:36
  • Αιφνίδια απομάκρυνση δημοσιογράφου και ερωτήματα για παρεμβάσεις στην ενημέρωση!

    24/05/2026 23:20
  • 25χρονος ντελιβεράς στο Νοσοκομείο Τρικάλων

    24/05/2026 23:09
  • Ολα καλά, όλα ανθηρά στη χώρα…

    24/05/2026 22:43
  • 2χρονο αγοράκι στο Νοσοκομείο Τρικάλων

    24/05/2026 22:26
  • “Ελλάδα 2021”: Το μήνυμα του Τομ Χανκς και της Ρίτα Γουίλσον για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση – ΒΙΝΤΕΟ

    05/03/2020 23:02 155,269
  • Θεσσαλία: 65 πρόστιμα την Μ. Τετάρτη – Τρεις απόπειρες για μετακίνηση “εκτός έδρας”

    16/04/2020 13:44 152,592
  • Το lifestyle στη Βουλή: Οι διάσημοι που πήραν έδρα – Ποιοι έμειναν εκτός

    08/07/2019 09:48 148,849
  • Κοσμοσυρροή για αιτήσεις εγγραφής στους βρεφονηπιακούς και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων

    19/07/2016 14:56 144,304
  • Λύγισαν και τα σίδερα στο νοσοκομείο Βόλου – Ασθενής με καρκίνο ζήτησε να πάει στο σπίτι του για να πεθάνει

    08/09/2022 09:07 66,270

Διαφήμιση

Social

www.trikaladay.gr

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων. Νέα για τα Τρίκαλα.
Ενημερώσου άμεσα, έγκαιρα και με συνέπεια.


Χάρτης Ιστοτόπου
Κατασκευή Ιστοσελίδας Plushost.gr
© Copyright 2026 - Trikala Day