Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Υγεία / Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Ο καρκίνος του μαστού είναι ιάσιμος όταν η διάγνωση γίνεται σε αρχικά στάδια

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Ο καρκίνος του μαστού είναι ιάσιμος όταν η διάγνωση γίνεται σε αρχικά στάδια

Μήνυμα για την έγκαιρη πρόληψη του καρκίνου του μαστού έστειλε το Τμήμα Μαστού του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στην εκπνοή του Οκτωβρίου, μήνα ευαισθητοποίησης για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.

Σε ειδικό σταντ, στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, εξειδικευμένο προσωπικό ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου, την αυτοεξέταση και τον τακτικό ιατρικό έλεγχο.

Επέκταση του προγράμματος για δωρεάν μαστογραφία στις γυναίκες 45-74 ετών, ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
«Το σύνθημα είναι ότι μπορούμε να προλάβουμε τον καρκίνο του μαστού. Όταν η διάγνωση γίνεται στα αρχικά στάδια, τότε είναι ιάσιμος. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος είναι καλό να ξεκινά στην ηλικία των 30. Οι προδιαθεσικοί παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής, αυξάνονται και φαίνεται πως ο καρκίνος αφορά πλέον και νεότερες σε ηλικία γυναίκες», τόνισε η επιμελήτρια Α’ στο Τμήμα Μαστού, Χαρίκλεια Μαυρίδου.

Η υπεύθυνη του Τμήματος Μαστού, Τριάδα Μαλκότση, ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα μιας 48χρονης ασθενούς, η οποία πρόσφατα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού έγκαιρα, καθώς παρακολουθούνταν συστηματικά στο νοσοκομείο με προληπτικές εξετάσεις, γεγονός που της εξασφαλίζει μια καλή έκβαση και θεραπεία.

To Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» διαθέτει τα μέσα και τις ειδικότητες για την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο
Ο διευθυντής του Χειρουργικού Τμήματος, Χρήστος Παπαβασιλείου, υπογράμμισε ότι το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» διαθέτει τα μέσα και τις ειδικότητες για την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο, καθώς και για τη διαχείριση των περιστατικών, ώστε να έχουν οι ασθενείς περισσότερες πιθανότητες ίασης και καλύτερη θεραπεία, γεγονός στο οποίο συμβάλλουν η εξέλιξη της τεχνολογίας και η κυκλοφορία νέων φαρμάκων.

Ο διευθυντής της Α’ Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής, Γρηγόρης Γκριμπίζης, σημείωσε ότι οι γυναίκες, από νεαρή πλέον ηλικία, οφείλουν να κάνουν προληπτικό έλεγχο και να συζητούν με τον γυναικολόγο τους κάθε αλλαγή ή ανησυχία σχετικά με τον μαστό, για να παραπέμπονται έγκαιρα καταλλήλως.

«Η πρόληψη είναι τόσο σημαντική και αφορά όλες τις γυναίκες. Απλές εξετάσεις, που δεν πρέπει να αμελούμε, μπορούν να σώσουν ζωές», ανέφερε η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, Ζωή Ψαρρά-Παπαγεωργίου, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας.

Το Τμήμα Μαστού από το 2009 υλοποιεί πρόγραμμα πρόληψης, σε συνεργασία με συλλόγους γυναικών από αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Την εκδήλωση υποστήριξε ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου «Η Αντηρίδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δες επίσης

Πρέπει να τρώμε φρούτα με άδειο στομάχι; Τι απαντούν διατροφολόγοι

Έχει σημασία η σειρά με την οποία τρώμε τα τρόφιμα ή ο συνδυασμός τους; Ή ...