Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Νηστίσιμοι Ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από Τηγανητοί (χωρίς λάδια)!

Νηστίσιμοι Ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από Τηγανητοί (χωρίς λάδια)!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τους ρεβυθοκεφτέδες

  • 300 γρ bio ρεβύθια έτοιμα για χρήση (1,5 κούπα)
  • 100 γρ νερό (1/2 κούπα)
  • πιπέρι
  • 1 κτγ αλάτι Ιμαλαϊων
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κτσ bio μηλόξιδο
  • 1 κρεμμύδι
  • Μαϊντανό
  • Άνηθο
  • 30 γρ bio έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (3 κτσ)
  • 50 γρ νιφάδες βρώμης (6 κτσ)

Για το σερβίρισμα

  • Zero sauce ketchup

Εκτέλεση

  1. Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε τα βρασμένα ρεβύθια έτοιμα προς χρήση , το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο , το μηλόξιδο και αλέθουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια λεία πάστα.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαιντανό, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, τις νιφάδες βρώμης και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  3. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά.
  4. Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε σε μπαλάκια των 40 γρ το κάθε κομμάτι.
  5. Τους τοποθετούμε στο air fryer και ψήνουμε στους 200 c για 25 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε με zero sauce ketchup και απολαμβάνουμε,

Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς λάδια και τηγάνι είναι έτοιμοι να τους απολαύσετε σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο.

Δες επίσης

Όσπρια: Πώς τα μουλιάζουμε σωστά; Βάζουμε σόδα; Πότε αλατίζουμε; Πώς θα χυλώσουν τέλεια;

Το μούλιασμα Γιατί μουλιάζουμε τα όσπρια; Για να απορροφήσουν και πάλι το νερό που έχασαν ...