Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Νέα τάση: Οι φριτέζες αέρος και τα οφέλη τους

Νέα τάση: Οι φριτέζες αέρος και τα οφέλη τους

Οι φριτέζες αέρος είναι μια σχετικά νέα συσκευή μαγειρικής που έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Χρησιμοποιούν θερμό αέρα για να μαγειρέψουν το φαγητό, δημιουργώντας ένα τραγανό αποτέλεσμα που μοιάζει με τηγανητό, χωρίς να χρειάζεται να προστεθεί πολύ λάδι.

Οφέλη για την υγεία

Οι φριτέζες αέρος θεωρούνται μια πιο υγιεινή επιλογή μαγειρέματος από το παραδοσιακό τηγάνισμα. Αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποιούν λιγότερο λάδι, το οποίο μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της πρόσληψης θερμίδων και του λίπους.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Journal of the American Dietetic Association” διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν τηγανητές πατάτες που είχαν μαγειρευτεί σε φριτέζα αέρος κατανάλωναν κατά μέσο όρο 33% λιγότερες θερμίδες και 40% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από εκείνους που έτρωγαν τηγανητές πατάτες που είχαν μαγειρευτεί σε τηγάνι.

Οφέλη για το χρόνο και τα χρήματα

Οι φριτέζες αέρος μπορούν επίσης να σας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα. Ζεσταίνονται γρήγορα και μπορούν να μαγειρέψουν το φαγητό σε λιγότερο χρόνο από ό,τι ο παραδοσιακός φούρνος. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχετε περιορισμένο χρόνο ή αν θέλετε να μαγειρέψετε ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.

Επιπλέον, οι φριτέζες αέρος μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα επειδή χρησιμοποιούν λιγότερο λάδι. Το λάδι είναι μια ακριβή ύλη πρώτης ύλης, οπότε το μαγείρεμα με φριτέζα αέρος μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα έξοδα μαγειρέματος.

Εν κατακλείδι

Οι φριτέζες αέρος είναι μια ελκυστική επιλογή για όσους αναζητούν μια πιο υγιεινή και βολική επιλογή μαγειρικής. Είναι μια καλή λύση για όσους θέλουν να απολαύσουν τα αγαπημένα τους τηγανητά φαγητά χωρίς να ανησυχούν για την πρόσληψη λίπους και θερμίδων.

Δες επίσης

Αυγοφέτες φούρνου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά: 6 φέτες ψωμί του τοστ 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη 2 κ.σ. σταφίδες 4 ...