Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Μπιφτέκια «όαση»: Το μυστικό στην ζύμη του κιμά για γευστικό και αφράτο αποτέλεσμα

Μπιφτέκια «όαση»: Το μυστικό στην ζύμη του κιμά για γευστικό και αφράτο αποτέλεσμα

Υπάρχει καλύτερο φαγητό από μπιφτέκια και μια μεγάλη σαλάτα από δίπλα; Εντάξει, θέλεις και φέτα και πατάτες τηγανητές. Αλλά αυτό το τελευταίο είναι αμαρτία, οπότε καλύτερα να αποφεύγεται. Εν ανάγκη κάντες ψητές μαζί με τα μπιφτέκια. Τότε πρέπει να ρίξεις στο ταψί λίγο νερό και χυμό λεμονιού.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2-3 ξερά κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 μικρές ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 6-8 κ.τ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.τ.σ. ξύδι
  • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξερή ρίγανη
  • λίγο μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνω καλά όλα μαζί τα υλικά.
  • Βάζω το μπολ για λίγη ώρα στο ψυγείο ώστε να αναμειχθούν τα αρώματά τους και η βρώμη να τραβήξει τα υγρά και να φουσκώσει.
  • Πλάθω μπιφτέκια με βρεγμένα χέρια και τα τοποθετώ σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι ή σε ταψάκι σκεπασμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο μεριές.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Κοτόπουλο Κοκκινιστό με Λαχανικά: Γεύση Ελλάδας σε ένα πιάτο!

Υλικά ελαιόλαδο 2 μπουτάκια κοτόπουλου (τεμαχισμένα) 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1/2 πράσινη ...