Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Μήνυση κατά Αγοραστού -Νασίκα και εργολάβου για τις πλημμύρες στο Στεφανοβίκειο

Μήνυση κατά Αγοραστού -Νασίκα και εργολάβου για τις πλημμύρες στο Στεφανοβίκειο

“Βροχή” συνεχίζονται οι μηνύσεις από πολίτες και επιχειρηματίες που αναζητούν ευθύνες για την καταστροφή που υπέστησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου το 2023. Την ποινική δίωξη Αγοραστού, του δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δ. Νασίκα και του εργολάβου που είχε αναλάβει τα έργα της Κάρλας ζητά ιδιοκτήτης πτηνοτροφικής μονάδας. Τα αρδευτικά που κατασκευάστηκαν χωρίς προβλέψεις λειτούργησαν ως “φράγμα” και η επιχείρησή του σήμερα βρίσκεται κάτω από το νερό, με τη ζημιά να είναι μεγαλύτερη των 100.000 ευρώ. Ο ίδιος δεν έχει λάβει καμία αποζημίωση από το πρόγραμμα “αρωγή” του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης.

Η μήνυση επίσης στρέφεται κατά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς επίσης και του νόμιμου εκπροσώπου του ΟΣΕ.

«Στην προσπάθειά μας να διασώσουμε τις όρνιθες και τα μηχανήματα της επιχείρησή μας, κινδύνευσε η ζωή του πατέρα μου, καθώς παρασύρθηκε από την ορμή των υδάτων και ευτυχώς προλάβαμε με τη βοήθεια και του αδελφού μου, να τον τραβήξουμε και να καταφύγουμε επάνω στη σιδηροδρομική γραμμή που είναι σε υψηλότερο σημείο, ώστε να αποφύγουμε τον βέβαιο πνιγμό μας, έχοντας τεθεί σε διακινδύνευση το έννομο αγαθό της ζωής μας», αναφέρει στην μήνυσή του.

Σύμφωνα με τον μηνυτή κατά τη διάρκεια των πλημμυρών καταστράφηκε ολοσχερώς ο εξοπλισμός της επιχείρησης, ενώ ανυπολόγιστες επίσης ήταν οι ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο και στις ζωοτροφές. Μάλιστα μ’ έναν πρώτο υπολογισμό και με βάση τιμολόγια που προσκομίζει μαζί με φωτογραφικό υλικό, ο θιγόμενος επαγγελματίας αναφέρει πως η ζημιά κοστολογείται σε τουλάχιστον 102 χιλιάδες ευρώ.

Δες επίσης

Αμετανόητος ο 30χρονος γιος που χτύπησε με σίδερο τον 66χρονο πατέρα του στην Αγριά Βόλου

Ο Βόλος στο επίκεντρο μετά την επίθεση γιου, στον πατέρα του, με σίδερο. Ο 30χρονος μάλιστα δεν φάνηκε ...