Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Μηλόπιτα της γιαγιάς – Λαχταριστό και εύκολο γλυκό

Μηλόπιτα της γιαγιάς – Λαχταριστό και εύκολο γλυκό

Μια συνταγή για όλες τις ώρες, για πρωινό, για απογευματινό, για βραδινό, για κάτι στα γρήγορα..

Υλικά:

Για τα μήλα

  • 1 βιτάμ (και λίγο λιγότερο)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1,5 κ.σ κανέλα
  • 6-7 μήλα

Για το παντεσπάνι

  • 5 αυγά
  • 5 φλιτζανάκια καφέ ζάχαρη
  • 5 φλιτζανάκια καφέ αλεύρι
  • 1 μπέικιν

Εκτέλεση:

  • Απλώνουμε το βιτάμ (το βούτυρο) σε ένα ταψί νούμερο 30. Ρίχνουμε από πάνω την μία κούπα ζάχαρη και την κανέλα. Βάζουμε στον φούρνο, τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 180 πάνω κάτω.
  • Αφού λιώσει η ζάχαρη βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε τα μήλα σε ροδέλες.
  • Ξαναβάζουμε στον φούρνο και ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια (μαρέγκα) με την ζάχαρη. Μετά προσθέτουμε τους κρόκους.
  • Στην συνέχεια βάζουμε το αλεύρι το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν.
  • Ανακατεύουμε καλά!
  • Τώρα ρίχνουμε το μείγμα παντεσπάνι στα μήλα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για μία ώρα.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.

cookpad.com

Δες επίσης

Γιουβέτσι στο φούρνο με μοσχαράκι που λιώνει στον στόμα!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε : ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ 1 κιλό μοσχάρι (σπαλομίτα) 70 γρ. ...