Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Μία ανθρώπινη ιστορία που τσακίζει κόκκαλα στη Λάρισα: Ο κρεοπώλης και το απρόσμενο δώρο σε μία φτωχή γυναίκα

Μία ανθρώπινη ιστορία που τσακίζει κόκκαλα στη Λάρισα: Ο κρεοπώλης και το απρόσμενο δώρο σε μία φτωχή γυναίκα

Μία ανθρώπινη ιστορία που καταδεικνύει πως ακόμη και στις ημέρες της κοινωνικής αλλοτρίωσης το φιλότιμο εξακολουθεί να υπάρξει ανάμεσά μας και να κρατά ζωντανή τη φλόγα της φιλαλληλίας, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους, η Λαρισαία ιδιοκτήτρια του ζαχαροπλαστείου “Olga’ s Kandy Bar”, Όλγα Μανωλά.

Μία ιστορία με πρωταγωνιστή έναν φιλότιμο κρεοπώλη και μία συμπολίτισσα μας που περνά δύσκολα.

Έγραψε συγκεκριμένα: «Η ανθρωπιά υπάρχει ακόμη φίλοι μου… Το πρωί της Παρασκευής στο κρεοπωλείο μια κυρία πολύ ταλαιπωρημένη, πήρε τέσσερα σουβλάκια και δύο μπουτάκια κοτόπουλο. Μου έκανε εντύπωση που ο χασάπης παρά το ότι υπήρχαν πολλοί πελάτες στην αναμονή, της έπιασε κουβέντα για την κόρη της, αν βρήκε δουλειά, δεν βρήκε ακόμα και για τι τάξη πηγαίνουν τα εγγόνια της. Ο υπάλληλός του κάπου έλειπε και η γυναίκα του και ταμίας, βρήκε την ώρα να πάει στην τουαλέτα.

Σε κανένα δεκάλεπτο, όλοι ήταν ξανά στη θέση τους και μόλις πήγε η κυρία να πληρώσει, η ταμίας πετάχτηκε σαν τρελή κι άρχισε να χειροκροτά!!!

‘’ Κυρία Βάσω είστε η εκατοστή πασχαλινή πελάτισσά μας κι όπως κάθε χρόνο το κατάστημα στον τυχερό, προσφέρει δωρεάν ένα πλήρες γεύμα πέντε ατόμων.”

Της έβαλε στα χέρια τρεις σακούλες γεμάτες όλων των ειδών τα κρέατα!!!

Οι υπόλοιποι πελάτες, που μάλλον είχαν ζήσει κι άλλες παρόμοιες σκηνές, χειροκροτούσαν κι αυτοί, φωνάζοντας συγχαρητήρια!!!

Η πελάτισσα σάστισε, δάκρυα  έτρεχαν από τα μάτια της, ψέλλισε ένα ευχαριστώ, να είστε καλά τα πήρε κι έφυγε.

«Πέντε άνθρωποι ζουν με την αγροτική σύνταξη του άντρα της» μου είπε κοκκινίζοντας ο χασάπης.

Ωραίοι άνθρωποι!!! Ποιος είπε πως είμαστε τελειωμένοι;;; Αντέχουμε σε πείσμα των εχθρών μας…»

 

 

onlarissa

Δες επίσης

Συσκέψεις ΠΕΣΟΠΠ και ΥΠΚΚ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Αποφάσεις και ανακοινώσεις για καύσωνα

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων έλαβε χώρα χθες σύσκεψη του ...