Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Mεξικάνικη σαλάτα από τον Άκη Πετρετζίκη έτοιμη σε 10 λεπτά

Mεξικάνικη σαλάτα από τον Άκη Πετρετζίκη έτοιμη σε 10 λεπτά

Υλικά:

1 τορτίγια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
4 ντοματίνια
200 γρ. ρύζι καρολίνα, βρασμένο
100 γρ. κόκκινα φασόλια, βρασμένα ή κονσέρβα
100 γρ. καλαμπόκι , βρασμένο ή κονσέρβα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα
2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Για την τορτίγια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Κόβουμε την τορτίγια σε μικρά τριγωνάκια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν τα τριγωνάκια τορτίγιας και να γίνουν τραγανά.
Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τις τορτίγιες να κρυώσουν.
Για τη σαλάτα
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
Σερβίρουμε τη σαλάτα με τις ψημένες τορτίγιες και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

akispetretzikis.com

Δες επίσης

Πώς μπορούν να διατηρηθούν περισσότερο τα φρούτα χωρίς να πιάσουν μούχλα

Γιατί τα φρούτα μουχλιάζουν τόσο γρήγορα; Η μούχλα ευδοκιμεί όπου υπάρχει νερό και οξυγόνο. Επομένως ο ρυθμός ...