Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / «Μετανιώνω αλλά δεν θα φοβάμαι πια» – Όσα περιέγραψε στην απολογία του ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στα Καλύβια

«Μετανιώνω αλλά δεν θα φοβάμαι πια» – Όσα περιέγραψε στην απολογία του ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στα Καλύβια

«Μετανιώνω, αλλά πλέον δεν φοβάμαι», είπε απολογούμενος στην ανακρίτρια ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του με πολλαπλές μαχαιριές στο σπίτι τους στα Καλύβια.

Τι είπε στην απολογία του

Ο 16χρονος φέρεται να είπε στη δικαστική λειτουργό ότι βίωνε συστηματική κακοποίηση από τον πατέρα του αναφέροντάς της, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως: «Αυτό που έκανα είναι κακό. Το μετανιώνω σαν πράξη. Αισθάνομαι ανακούφισηαπελευθερώθηκαΠλέον δεν φοβάμαι εγώ και η οικογένεια μου».

Περιέγραψε περιστατικά ακραίας βίας

Ο κατηγορούμενος φαίνεται να περιέγραψε στη δικαστική λειτουργό περιστατικά ακραίας βίας σε βάρος του ίδιου αλλά και σε βάρος της μητέρας και του αδελφού του, τα οποία εν πολλοίς φαίνεται να επιβεβαιώνουν μάρτυρες που κατέθεσαν νωρίτερα στην ανακρίτρια Ανηλίκων.

Η δικαστική λειτουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έλαβε καταθέσεις πριν την απολογία του αγοριού, από συγγενείς -μεταξύ των οποίων η μητέρα του και ο αδελφός του- οι οποίοι ζήτησαν να καταθέσουν προς υπεράσπιση του 16χρονου, επιβεβαιώνοντας όσα ισχυρίζεται ο ανήλικος.

Στοιχεία αποδεικνύουν την κακοποίηση

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται στοιχεία που αποδεικνύουν την κακοποίηση που αναφέρει ο 16χρονος.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας ομονόησαν, μετά την μόλις λίγων λεπτών απολογία του ανήλικου, πως ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε βάρος του πατέρα του πρέπει να αφεθεί ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων. Το αγόρι ορίστηκε να επιβλέπεται από επιμελητή, όπως ορίζει ο νόμος για ανήλικους

Στο πλευρό του παιδιού βρέθηκαν από νωρίς στα δικαστήρια, πλην της μητέρας και του αδελφού του και άλλα μέλη του οικογενειακού κύκλου αλλά και του φιλικού περιβάλλοντος της οικογένειας.

Ελεύθερος ο 16χρονος – Ο όρος που του επιβλήθηκε

Σημειώνεται πως ο 16χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και μόνο με την επίβλεψη επιμελητή.

Ορίστηκε μόνο επιμελητής για να επιβλέπει την πορεία του, όπως προβλέπεται για ανήλικους κατηγορούμενους.

 

Πηγή: ethnos

Δες επίσης

Γενοκτονία των Ποντίων: Συγκίνησαν οι Εύζωνες – Αλλαγή φρουράς με ποντιακές στολές – ΦΩΤΟ

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος στο Σύνταγμα, η ιδιαίτερη αλλαγή της Προεδρικής ...