Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Μερομήνια: Τι καιρό προβλέπουν για τον Φεβρουάριο – Πότε θα χιονίσει

Μερομήνια: Τι καιρό προβλέπουν για τον Φεβρουάριο – Πότε θα χιονίσει

Τα Μερομήνια αποτελούν για κάποιους σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού, αν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προβλέψουν με ασφάλεια τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Αρκετοί είναι αυτοί που εμπιστεύονται τα Μερομήνια για τον καιρό των επόμενων μηνών, πολλοί επιστήμονες όμως – ιδίως οι μετεωρολόγοι- τα αμφισβητούν. Η μέθοδος πάντως είναι απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη αφορά τον καιρό του Σεπτεμβρίου, η τρίτη του Οκτωβρίου, κ.ο.κ.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα-λαογράφο Μιχάλη Γεροντή, που μελετά τα μερομήνια, ο Φεβρουάριος μπαίνει με άστατο καιρό, ενώ σε όλη του τη διάρκεια θα έχει και βροχές και χιόνια και πολλές καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον Νίκο Βογιατζή, τα μερομήνια δείχνουν για τον Φεβρουάριο 2024:
1 έως 8 ήπιος καιρός. 9 έως 17 κακοκαιρία, κρύο, πτώση της θερμοκρασίας, ίσως χιόνια. 18 έως 24 βροχές, ίσως αέρας. 25 έως 29 άστατος καιρός, κρύο, πτώση θερμοκρασίας, μπουρίνια, αέρας.

Τέλος, η ανάλυση του Λαρισαίου αναλυτή καιρού Θεοφάνη Χατζηγρίβα για τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα σημάδια της φύσης όπως αναφέρει ο ίδιος:

Κακοκαιρία στο ξεκίνημα του μήνα και από τις 6 -10 του μήνα απότομη αλλαγή και σταδιακά από τα δυτικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Στο δεύτερο μισό του μήνα αρκετές βροχές και καταιγίδες από δυτικά προς ανατολικά.

enikos

Δες επίσης

Αλλάζει κάτοχο η έδρα της Νέας Δημοκρατίας στα Γρεβενά

«Παγώνει» προσωρινά από το Εκλογοδικείο η εξέταση δύο ενστάσεων σε βάρος βουλευτών των Σπαρτιατών λόγω της ποινικής ...