Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Μαγειρέψτε τις baby πατάτες με αυτό το τρόπο και δεν θα χάσετε

Μαγειρέψτε τις baby πατάτες με αυτό το τρόπο και δεν θα χάσετε

Νοστιμότατες, λεμονάτες μυρωδιαστές πατατούλες baby! Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο συνοδευτικό για τα ψητά σας.

Υλικά 

  • 2 κιλά πατατούλες Baby με τη φλούδα
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • 2 πορτοκαλιών το χυμό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1/2 λεμονιού το ξύσμα
  • 1 κ.σ. δενδρολίβανο, θρυμματισμένο + 4-5 κλωναράκια επιπλέον
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένετε καλά τις πατάτες και τις κόβετε στη μέση. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
  • Αναμιγνύετε σε ένα μπολ, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα εσπεριδοειδών, τη μουστάρδα, το θρυμματισμένο δενδρολίβανο και αλατοπίπερο.
  • Βάζετε τις πατάτες μέσα σε ένα ταψί, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και τις ανακατεύετε με τα χέρια για να πάει η σάλτσα παντού.
  • Ρίχνετε το ζωμό κότας, τοποθετείτε τα κλαράκια δενδρολίβανου ανάμεσα στις πατάτες και τις ψήνετε για 1-1 ½ ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κατά διαστήματα ανακινείτε το ταψί για να μην κολλήσουν οι πατάτες και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό βραστό νερό.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Μπογάνα: Η εναλλακτική συνταγή από την Αργολίδα για αρνί – λουκούμι στον φούρνο

Το αρνί μπογάνα είναι σπεσιαλιτέ της Αργολίδας. Ψημένο με πατάτες στον φούρνο, το κρέας γίνεται μέλι χάρη ...