Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Λουκουμάδες καραντίνας: Αφράτοι από μέσα – τραγανοί από έξω, τρώγονται ακόμη και κρύοι την επόμενη μέρα

Λουκουμάδες καραντίνας: Αφράτοι από μέσα – τραγανοί από έξω, τρώγονται ακόμη και κρύοι την επόμενη μέρα

Λουκουμάδες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Λουκουμάδες – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 4 κούπες του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 φακελάκι ξερή μαγιά
– 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
– 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
– Μισή κούπα γάλα εβαπορέ
– Χλιαρό νερό όσο πάρει να γίνει ένας μέτριος χυλός
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– Επιπλέον μέλι και κανέλα για το γαρνίρισμα

Λουκουμάδες: Εκτέλεση συνταγής

– Σε μεγάλο μπολ δουλεύουμε, με το σύρμα, με γρήγορες κινήσεις να γίνει ένας ομοιόμορφος ο χυλός.
– Σκεπάζουμε, με το καπάκι του μπολ και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μία ώρα περίπου να βγάλει φουσκάλες.
– Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι βαθύ μπόλικο καλαμποκέλαιο.

Τεχνική για στρογγυλούς λουκουμάδες

– Πρώτος τρόπος: Παίρνουμε στη χούφτα ζύμη και κλείνουμε. Πιέζουμε να βγει από το επάνω μέρος λίγη ζύμη και βγαίνει στρογγυλή. Στη συνέχεια ρίχνουμε γρήγορα στο λάδι. Θέλει πολύ γρήγορες κινήσεις και μαστοριά!
– Δεύτερος τρόπος: Παίρνουμε, με το κουτάλι ζύμη. Γέρνουμε και ρίχνουμε στο καυτό λάδι, κόβοντας άμεσα, με το δάχτυλο τη ζύμη. Επίσης πολύ γρήγορες κινήσεις κι απανωτές!

Δες επίσης

Γιουβέτσι στο φούρνο με μοσχαράκι που λιώνει στον στόμα!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε : ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ 1 κιλό μοσχάρι (σπαλομίτα) 70 γρ. ...