Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Λεωνίδας Χατζημιχάλης: Συγκλονιστική μαρτυρία στο «Φως στο Τούνελ» – «Μπορεί να καθόμαστε μαζί με τον δολοφόνο»

Λεωνίδας Χατζημιχάλης: Συγκλονιστική μαρτυρία στο «Φως στο Τούνελ» – «Μπορεί να καθόμαστε μαζί με τον δολοφόνο»

Με τον δολοφόνο του Λεωνίδα Χατζημιχάλη να εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος, οι δικοί του άνθρωποι ζητούν απαντήσεις και την εξιχνίαση της υπόθεσης που συγκλόνισε τη Σάμο. Ο 75χρονος Λεωνίδας Χατζημιχάλης, πατέρας τριών παιδιών, είχε πέσει θύμα δολοφονίας σε ερημική τοποθεσία τα ξημερώματα της Παρασκευής 5 Αυγούστου του 2022.

Ήταν την ώρα που ο άτυχος οδηγός άδειαζε τα λύματα από το φορτηγό – βυτίο του. Εκτελέστηκε με δίκαννο εν ψυχρώ, με τον δράστη να διαφεύγει μέχρι σήμερα και τους δικούς του ανθρώπους να ζητούν δικαίωση.

Άνθρωπος που γνώριζε τον Λεωνίδα Χατζημιχάλη μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για τη συγκλονιστική υπόθεσης δολοφονίας στη Σάμο. Ο άνθρωπος, που κάποιοι αναφέρουν ως μάρτυρα, ήταν επαγγελματίας οδηγός την επίμαχη περίοδο σε βυτίο συγγενών του.

«Χαιρετιόμασταν στο δρόμο με τον άτυχο Λεωνίδα, αλλά εγώ δεν είχα καμία ανάμειξη με λύματα, ασχολούμουν με χωματουργικά. Έχουμε ακούσει πως μπορεί να ενοχλήθηκε κάποιος που άδειαζε εκεί γύρω στην περιοχή τα λύματά του, αλλά δεν μπορώ να ξέρω ποιος. Πάντως, δεν γίνονται τέτοια εγκλήματα για αυτόν το λόγο. Φοβόμαστε γιατί δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί και μπορεί να καθόμαστε μαζί με τον δολοφόνο. Φυλάς τα ρούχα σου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν δε δω τον δολοφόνο του στη φυλακή, δε θα ηρεμήσω»

Οι κόρες του αδικοχαμένου επαγγελματία οδηγού, αυτό που ζητούν είναι να πάρουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους και να συλληφθεί ο δολοφόνος του.

«Είναι πολλά τα ανοιχτά ενδεχόμενα. Μπορεί να είδε κάτι, το οποίο να μη θεώρησε πως είναι σημαντικό ή ακόμα να γινόταν κάποια διακίνηση, καθώς εκεί είναι ένα απόμερο μέρος, που μπορεί κανείς εύκολα να διαφύγει. Οι αστυνομικοί πάντως το αποκλείουν αυτό σαν ενδεχόμενο. Αν το αποκλείουν κι αυτό, τότε είμαστε όχι απλά στο μηδέν, πιο μηδέν πεθαίνουμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Αποκλείουμε το ένα, αποκλείουμε το άλλο, γι’ αυτό λέω ότι πλέον βλέπουμε όλους τους ανθρώπους σαν ύποπτους. Αύριο να μου πουν ότι τον βρήκαν, δεν θα το πιστεύω. Μέχρι να φτάσει στο δικαστήριο και να δικαστεί, δε θα πιστεύω πως έχει πιαστεί ο δολοφόνος του πατέρα μας».

Οι απειλές πριν από την άγρια δολοφονία

Το θύμα λίγο καιρό πριν δολοφονηθεί, δεχόταν απειλές και σκόπευε να προσλάβει κάποιον τσιλιαδόρο.

«Δεν πρόλαβε καν να βάλει τσιλιαδόρο για να δει ποιοι τον εκφοβίζουν, όπως μας είχε πει. Αυτό που ζητάμε, είναι να μην μπει η υπόθεση στο αρχείο, γιατί μετά θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανοίξει ξανά. Να γίνουν εκ νέου προσπάθειες για να βρεθεί ο δολοφόνος και να μπει στη φυλακή. Το θέμα είναι να μην περάσουν χρόνια.»

Η Αγγελική και η Πετρούλα Χατζημιχάλη απηύθυναν έκκληση μέσω της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» σε όποιον γνωρίζει κάτι, να μιλήσει για να μπει ένα τέλος στην αγωνία τους.

«Όποιος ξέρει κάτι, να μας βοηθήσει. Κανένα έγκλημα δεν πρέπει να μένει ατιμώρητο. Θέλουμε να πιαστεί ο δολοφόνος και να μάθουμε το γιατί».

Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μίλησε και ο γιος του Λεωνίδα Χατζημιχάλη που δεν έκρυψε την αγανάκτησή του για τη στασιμότητα των ερευνών.

«Δεν έχω πολλή υπομονή. Θέλουν χρόνο και άλλο χρόνο. Το μόνο που μου λένε από την αστυνομία, είναι πως βρισκόμαστε σε «πολύ καλό δρόμο». Πριν ήμασταν σε «καλό δρόμο», τώρα έγινε «πολύ καλός ο δρόμος». Δεν μου λένε τίποτα, αυτό είναι το πρόβλημα! Είμαι τόσο φουρτουνιασμένος, το αποτέλεσμα με απασχολεί που πρέπει να φτάσουμε. Αυτός που έκανε ένα τέτοιο πράγμα και κυκλοφορεί ελεύθερος, είναι άνανδρος», ανέφερε εμφανώς ταραγμένος ο Στέλιος Χατζημιχάλης.

Δες επίσης

Θεσσαλονίκη: 7 χρόνια κάθειρξη αλλά ελεύθερα τα δυο αδέλφια που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου ιδιοκτήτη γραφείου τελετών

Σε κάθειρξη 7 ετών ο καθένας καταδικάστηκαν δύο αδέλφια που κρίθηκαν ένοχα για τον θάνατο ...