Ανησυχία προκαλούν οι εικόνες που κατέγραψε το larissanet.gr από τη γέφυρα του Παλαιόπυργου στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που συνεχίζουν να διέρχονται με τα οχήματά τους από το σημείο.
Η γέφυρα υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel το 2023 και παραμένει κλειστή, καθώς η κατάστασή της δεν επιτρέπει την ασφαλή διέλευση οχημάτων. Ωστόσο, κάποιοι κάτοικοι επιλέγουν να αναλάβουν το ρίσκο, περνώντας από τη γέφυρα με δική τους ευθύνη.
Η καταστροφή της έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις, καθώς έχει διακοπεί η σύνδεση μεταξύ των παραλιακών κοινοτήτων των Δήμων Τεμπών και Αγιάς. Έτσι, διαδρομές που μέχρι πρότινος απαιτούσαν μόλις λίγα λεπτά, πλέον πραγματοποιούνται μέσω χρονοβόρων παρακάμψεων.
Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι οδηγοί και ταξιδιώτες που φτάνουν στο σημείο και αντικρίζουν τις εκτεταμένες ζημιές, επιλέγουν να μην διακινδυνεύσουν τη διέλευση. Αναγκάζονται να επιστρέψουν και να αναζητήσουν εναλλακτικές διαδρομές, καθώς η εικόνα της γέφυρας αποτυπώνει ξεκάθαρα το μέγεθος της καταστροφής.
Tα στιγμιότυπα που δημοσίευσε το larissanet.gr αναδεικνύουν ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο σχεδόν τρία χρόνια μετά τη θεομηνία, με την τοπική κοινωνία να συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις συνέπειες της καταστροφής μιας κρίσιμης οδικής σύνδεσης.
Δείτε το βίντεο:
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων

