Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Λάρισα: Αφαντος 40χρονος που μαχαίρωσε τρεις – Το γλέντι και η ανυποψίαστη οικογένεια

Λάρισα: Αφαντος 40χρονος που μαχαίρωσε τρεις – Το γλέντι και η ανυποψίαστη οικογένεια

Την ίδια με την πρωτόδικη απόφαση, ποινή 20ετούς κάθειρξης διατήρησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας στον 40χρονο Αλβανό υπήκοο, που είχε κριθεί ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, μαχαιρώντας πατέρα, κόρη και γιο στις Πινακάτες Πηλίου.

Η υπόθεση κρίθηκε ως ανυποστήρικτη με δεδομένο ότι προχθές, ούτε ο συνήγορος του κατηγορουμένου εμφανίστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, ενώ για τον κατηγορούμενο μάλλον δεν θα ανέμενε κάποιος να τηρήσει διαφορετική στάση. Καθώς ούτε πρωτόδικα είχε εμφανιστεί ενώπιον του ΜΟΔ Λάρισας, με την πρόεδρο του Δικα- στηρίου σχολιάζοντας τότε τη στάση του να σημειώνει πως «δεν μας έκανε την τιμή να παραστεί». Μετά από σειρά αναβολών, με τον εισαγγελέα της έδρας αρχικά να διατάσσει τότε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του φυγόδικου κατηγορουμένου (σ.σ. με αφορμή διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας) και μάταια στη συνέχεια – με αφορμή και τα ανακριβή στοιχεία κατοικίας – τη βίαιη προσαγωγή του στο Δικαστήριο, το ΜΟΔ Λάρισας εκδίκασε τελικά την υπόθεση, αφού παρέ- στη συνήγορος του 40χρονου και τα τρία θύματά του να εξιστορούν πως ο άλλοτε συγχωριανός τους και εργάτης γης, τους μαχαίρωσε το βράδυ της 30ής Ιουνίου 2012. Να διευκρινιστεί ότι στο ΜΟΔ η υπεράσπιση του κατηγορουμένου είχε τονίσει πως ο 40χρονος “ήταν αυτός που ζήτησε να εκδικαστεί η υπόθεση”. Ωστόσο όταν αναρτήθηκε στη δηλωθείσα διεύθυνση στην Αθήνα, προκειμένου να προσαχθεί βιαίως ενώπιον του Δικαστηρίου διαπιστώθηκε πως δεν κατ τοικεί εκεί, ενώ στην τελευταία διακοπή του Δικαστηρίου, δια του συνηγόρου προσκόμισε πράξη σύμφωνα με την οποία κατοικεί πλέον στη χώρα του, την Αλβανία. Σημειώνεται επίσης ότι ο 40χρονος αναζητούνταν από τις ελληνικές διωκτικές αρχές, με βάση διαφορετικό επώνυμο από το αληθινό, στοιχεία με τα οποία έχει μάλιστα εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, γι’ αυτό και αρχικά ο εισαγγελέας ζήτησε να διεξαχθεί η δίκη με αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου.

«ΓΥΡΙΣΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ”

Οπως είχαν καταθέσει πρωτόδικα τα τρία θύματα, ο 70χρονος πατέρας, ο 43χρονος γιος του και η 42χρονη κόρη του, ο 40χρονος τους μαχαίρωσε αντιδρώντας στην παρατήρηση που του έκανε ο 70χρονος καθώς περνούσε με ταχύτητα με το μηχανάκι του, «ένα παπάκι χωρίς εξάτμιση» μπροστά από το μαγαζί όπου έκαναν ένα οικογενειακό γλέντι παρουσία μικρών παιδιών. Ο 70χρονος έψηνε σε ψησταριά, ενώ οι συγγενείς συνδαιτυμόνες βρίσκονταν στο παρακείμενο καφενείο του γιου του. Ο 40χρονος «γύρισε με ένα μαχαίρι και με μαχαίρωσε. Πρώτα εμένα, μετά την κόρη μου και μετά τον γιο μου” όπως είχε τονίσει ο 70χρονος στην κατάθεσή του στο ΜΟΔ. Με τον εισαγγελέα της έδρας να παρατηρεί πως «δεν ήταν επιπόλαια τραύματα ή τραύματα άμυνας, σε μια προσπάθεια του δράστη να αποτρέψει ενδεχομένως μια επίθεση εναντίον του. Ήταν μια σκόπιμη και στοχευμένη ευθεία ενέργεια να πληγούν τα θύματα, με ένα επιθετικής φύσεως μαχαίρι, με ανθρωποκτόνο δόλο», καταρρίπτοντας έτσι τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο 40χρονος βρισκόταν σε άμυνα, καθώς δέχθηκε επίθεση από 5 συγχωριανούς.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία 

Δες επίσης

Συνελήφθησαν 3 ανήλικοι για υπόθεση πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος δύο άλλων ανήλικων σε προαύλιο σχολείου του Βόλου 

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, σήμερα (20-02-2024) το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης ...