Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Λαμία: Το υγειονομικό θα έκανε έλεγχο σήμερα στο εργοστάσιο που κάηκε ολοσχερώς – Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ

Λαμία: Το υγειονομικό θα έκανε έλεγχο σήμερα στο εργοστάσιο που κάηκε ολοσχερώς – Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ

Προγραμματισμένος έλεγχος από τον ΕΦΕΤ θα γινόταν σήμερα, Δευτέρα (20/05), στο εργοστάσιο της εταιρείας Γιαννίτση, στην βιομηχανική περιοχή της Λαμίας, το οποίο έπειτα από πυρκαγιά κάηκε ολοσχερώς. Αφορμή για τον έλεγχο ήταν η τροφική δηλητηρίαση 60 και πλέον μαθητών από σχολικά γεύματα, τα οποία ετοιμαζόταν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας, σημείωσε ότι ο έλεγχος είχε προγραμματιστεί όντως για σήμερα, ενώ κλιμάκιο του ΕΦΕΤ είχε πάει και το Σάββατο, που όμως η γραμμή παραγωγής ήταν κλειστή αφού δεν λειτουργούσαν τα σχολεία.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο κ. Ζαμπέλας ανέφερε ότι, «εμείς μετά από την ενημέρωση που είχαμε και από τον ΕΟΔΥ, την Παρασκευή, πήγαμε το Σάββατο στην επιχείρηση όταν ήταν εν ενεργεία. Απλά η γραμμή παραγωγής η οποία έχει να κάνει με τα γεύματα για τα σχολεία, δεν λειτουργούσε γιατί τα Σαββατοκύριακα τα σχολεία δεν λειτουργούν. Επομένως, είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε έναν έλεγχο αρχές αυτής της εβδομάδας για να βλέπαμε και αυτή την πορεία, πώς εξελίσσεται, πώς λειτουργεί.

Ο έλεγχος αυτός, θα γίνει, προφανώς καθ’ ολοκληρία δεν μπορεί να γίνει πια. Αύριο έχουμε οργανώσει έναν επιτόπιο έλεγχο, ότι βέβαια μπορούμε να κάνουμε, όπως επίσης να πάμε και σε δύο σχολεία και σε μια άλλη επιχείρηση που κάνει κιμά, η οποία τροφοδοτούσε την επιχείρηση του κέτερινγκ. Έχουμε δηλαδή ακόμα πορεία για να έχουμε μια συνολική εικόνα».

Σύμφωνα με τον ίδιος όμως, πριν από ένα χρόνο, σε έλεγχο που είχε γίνει στην συγκεκριμένη εταιρεία, είχε διαπιστωθεί ότι, «είναι μια αξιοπρεπής εταιρεία. Είχαμε κάνει και κάποιες συστάσεις για το τι θα μπορούσε να βελτιώσει. Σε μία κατεύθυνση προτείνετε να τηρούνται οι θερμοκρασίες και πολύ περισσότερο να ελέγχονται οι θερμοκρασίες όταν παραδίδονται τα γεύματα με thermobox στα σχολεία. Αυτές ήταν οι συστάσεις δηλαδή που είχαμε πει, δεν ήταν δηλαδή μια εταιρεία, η εικόνα που είχαμε τότε τουλάχιστον, ότι είναι μια προβληματική. Τώρα βέβαια, από τότε μέχρι τώρα είναι ένας χρόνος».

 

 

 

Πηγή: enikos

Δες επίσης

Απόστολος Λύτρας: Αναζητείται μετά την μήνυση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου – Κρατείται η πρώην σύζυγός του

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από ...