Κυριακή, 16 Μαρτίου 2025
trikaladay.gr / Διατροφή / Λαχταριστό Ογκρατέν Ζυμαρικών με κιμά!!

Λαχταριστό Ογκρατέν Ζυμαρικών με κιμά!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
  • 500 γρ. Ζυμαρικά Ριγκατόνι (βρασμένα 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο)
  • 500 γρ. Ανάμεικτο κιμά(μοσχαρίσιο-χοιρινό)
  • 250 γρ. σάλτσα ντομάτας (1 κούπα)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο (50 γρ.)
  • 1 κρεμμύδι
  • (1,5 κούπα)
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ. Βούτυρο (2 κ.σ.)
  • 100 γρ. τυρί Παρμεζάνα (1 κούπα)
Για από πάνω
  • Τριμμένο τυρί γραβιέρα
25χ30 εκ.
Εκτέλεση
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κιμά και τον σπάμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  3. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Μέσα στο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ, το ρίχνουμε μέσα στο κιμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  5. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί καλά μαζί με το κιμά.
  7. Προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  8. Το ρίχνουμε μέσα σε ένα πυρέξ 25χ30 εκ. και προσθέτουμε από πάνω μπόλικη τριμμένη γραβιέρα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο

 

Δες επίσης

Νηστίσιμα Soft Cookies Πορτοκαλιού που λιώνουν στο στόμα!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε : 650 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ (4 κούπες και 1/4) 200 ...