Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
-
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
-
1 λεμόνι (χυμός)
-
300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-
2 λεμόνια (ξύσμα)
-
1/2 φλ. φιστίκια Αιγίνης προαιρετικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να πήξει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού σταδιακά.
Κατόπιν, ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και αναδεύουμε απαλά ώστε να ομογενοποιηθεί στο μείγμα.
Μοιράζουμε την κρέμα λεμονιού σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και τα παγώνουμε στο ψυγείο.
Αν θέλουμε, λίγο πριν σερβίρουμε την κρέμα λεμονιού με 3 υλικά, πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης.