Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
trikaladay.gr / Παραπολιτικά / Κουρέτας και Αγοραστός “παίζουν” πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των Θεσσαλών πλημμυροπαθών;

Κουρέτας και Αγοραστός “παίζουν” πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των Θεσσαλών πλημμυροπαθών;

Την ώρα που οι Θεσσαλοί βουτήχτηκαν στην λάσπη με ανυπολόγιστες καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel ο νέος και ο απέρχόμενος περιφερειάρχης κάνουν μικροπολιτική.

Ο μεν νέος περιφερειάρχης Δημ. Κουρέτας που στηρίχθηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μιλά για διακοπή των έργων αποκατάστασης, ο δε απερχόμενος Κ. Αγοραστός που στηρίχθηκε από τη ΝΔ διαψεύδει και απαντά ότι δεν δόθηκε καμία προφορική εντολή για παύση των εργασιών.

Αντι αμφότεροι να καθίσουν κάτω και να συνεργαστούν για το καλό της περιοχής, όπως εξάλλου διατείνονται, βλέπουμε να ξεκινά μια αντιπαράθεση, χωρίς ουσία, τουλάχιστον για τους πλημμυροπαθείς.

Εγιναν λάθη ναι. Αλλωστε αναμένουμε και την εισαγγελική έρευνα για τη διαχείριση των κονδυλίων στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ομως αυτό που προέχει, τούτη την ώρα, είναι η επούλωση των πληγών που άφησε πίσω της η θεομηνία και η ανυττιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Γι αυτά τα σημαντικά μπορούν να βρουν πεδίο συνενόησης;

Για το trikaladay.gr Κων/νος Καραποστόλης

Διαβάστε το τι δήλωσαν :

Δημ. Κουρέτας

Ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτριος Κουρέτας, αναφερόμενος στη διακοπή των έργων αποκατάστασης ασφαλτικών, τεχνικών, καθώς και συνοδών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, επισημαίνει τα εξής:

“Όπως ενημερώθηκα αρμοδίως πριν λίγο, με προφορική εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού μετά τις πλημμύρες ανέλαβαν εθελοντικά εργασίες διάφορες εταιρείες. Οι εργασίες αυτές συνεχίστηκαν μέχρι τη Δευτέρα 16/10. Μία ημέρα πριν τις εκλογές, στις 14/10, με αριθμό φύλλου ΦΕΚ 166, την αρμοδιότητα για όλα τα έργα που προανέφερα την παίρνει το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών.

Ο κ. Αγοραστός έδωσε προφορική εντολή, τη Δευτέρα 16/10, να σταματήσουν οι εργασίες διότι προφανώς είχε τους δικούς του λόγους. Η λογική λέει ότι εφόσον κάποιος εργολάβος δουλεύει εθελοντικά τόσο καιρό κάτι περιέργο συνέβη στις 16/10 για να δώσει ο Περιφερειάρχης τέτοια εντολή. Τον καλώ λοιπόν τώρα με αυτή την ανακοίνωση, όπως και τον  Υπουργό Υποδομών, να κάνουν ό,τι είναι αρμοδίως δυνατόν για να συνεχιστούν τα έργα χωρίς να υπάρχει καμία διακοπή μέχρι να αναλάβουν οι επίσημοι εργολάβοι από το Υπουργείο και να φροντίσουν να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις που έδωσαν στους εργολάβους μέχρι τη Δευτέρα 16/10”.

Ο Κώστας Αγοραστός

Με αφορμή την δήλωση του Δημ. Κουρέτα για τη διακοπή των έργων αποκατάστασης ασφαλτικών, τεχνικών, καθώς και συνοδών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας και για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός διευκρινίζει τα εξής:

Δεν υπήρξε καμία εθελοντική εργασία από τους εργολάβους. Όλα τα μηχανήματα που διατέθηκαν για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας των υποδομών και τον καθαρισμό ποταμών και ρεμάτων, χρησιμοποιήθηκαν από το Μητρώο Μηχανημάτων. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα συνεχίζουν να επιχειρούν στο πεδίο, όπως άλλωστε έκαναν, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Δώσαμε προσβασιμότητα παντού, εξασφαλίσαμε άμεσα την ασφαλή μετακίνηση του πληθυσμού και τη διακίνηση των εμπορευμάτων.  Ήμασταν και παραμένουμε αφοσιωμένοι στην υπηρεσία του πολίτη.

Είμαι Θεσσαλός και θα συνεχίσω να εργάζομαι για το καλό της Θεσσαλίας. Δε δόθηκε καμία προφορική εντολή να σταματήσουν τα έργα. Δυστυχώς κάποιοι συνεχίζουν να πορεύονται με ψέματα.

Δες επίσης

“Ωραίος” οδηγός: Πάρκαρε και έκλεισε όλο το πεζοδρόμιο

Δυστυχώς η έλλειψη παιδείας, οδηγικής συνείδησης και σεβασμού καλά κρατούν και στα Τρίκαλα. Οπως κατέγραψε ...