Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Κουρέτας για τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Είμαι τεχνοκράτης, θα είμαι έτοιμος όταν αναλάβω την περιφέρεια Θεσσαλίας

Κουρέτας για τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Είμαι τεχνοκράτης, θα είμαι έτοιμος όταν αναλάβω την περιφέρεια Θεσσαλίας

Για τη σημερινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών, μίλησε ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

«Ήταν σε ένα καλό κλίμα. Έβαλα κάποια ζητήματα ενημέρωσης δηλαδή να έχω μια πρωτογενή ενημέρωση από το τι γίνεται, ποιος είναι o σχεδιασμός, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των έργων. Mε διαβεβαίωσαν ότι θα την πάρω από τους υπεύθυνους υπουργούς πολύ σύντομα, δηλαδή από τον κ. Λιβάνιο, τον κ. Τριανταφυλλόπουλο και νομίζω και τον κ. Ταχιάο», είπε ο κ. Κουρέτας στην ΕΡΤ, ενώ συμπλήρωσε τα εξής:

«Ζήτησα να συμμετέχω στο νέο συντονιστικό όργανο, το οποίο γίνεται για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της περιφέρειας στη σύνδεση με την κυβέρνηση και τους θεσμούς, το οποίο είχε διαταραχθεί».

«Ο χείμαρρος στο Βόλο έχει μέσα 850.000 τόνους φερτα υλικά. Η περιφέρεια έχει τοποθετήσει έναν εργολάβο με κάποια μηχανήματα και παίρνει 8.000 τόνους τη μέρα, δηλαδή θα αδειάσει σε 100 μέρες. Θέλω να πω τη γνώμη μου εφόσον είμαι εκλεγμένος από τους πολίτες και τα ζητήματα είναι φλέγοντα. Θα μπορούσα να περιμένω αλλά δεν θέλω» υπογράμμισε.

Ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι «η συνεννόηση με τον κ. Αγοραστό θα γίνει όταν με καλέσει ο ίδιος».

«Είχα ακούσει και προεκλογικά τα περί ασυνεννοησίας με την κυβέρνηση. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος τεχνοκράτης, μετριοπαθής. Βλέπω ότι πριν συμπληρωθούν δύο μέρες (από την εκλογή μου) εγώ ήμουν εδώ κι ενημερώθηκα. Θεωρώ ότι θα είμαι 100% έτοιμος την 1/1 (που αναλαμβάνω ως περιφερειάρχης). Θεωρώ ότι αυτό εκτιμήθηκε και από τον πρωθυπουργό», δήλωσε.

Πηγή: protothema.gr

Δες επίσης

Λαρισαία θύμα «ρομαντικής απάτης» από «Αμερικανό γιατρό» στην εμπόλεμη ζώνη

Ειδικευμένος στις… απάτες αποδείχθηκε τελικά ο «Αμερικανός δόκτωρ», αφού κατάφερε να αποσπάσει περί τις 10.000 ...