Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023
trikaladay.gr / Τοπικά / Κώστας Σκρέκας: «Στρατηγική προτεραιότητα η συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου με αιχμή τις επενδύσεις»

Κώστας Σκρέκας: «Στρατηγική προτεραιότητα η συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου με αιχμή τις επενδύσεις»

Ο Τρικαλινός Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 2 Αυγούστου, με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.ΣΥ.), κα Αννίτα Δημητρίου.

Η κ. Δημητρίου συνεχάρη τον κ. Σκρέκα για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων στο Υπουργείο Ανάπτυξης, επισημαίνοντας πως «αναλάβατε ένα πολύ σημαντικό Υπουργείο για την περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο της Ελλάδας» και ετάχθη υπέρ της ενδυνάμωσης και επέκτασης της διμερούς συνεργασίας, που, όπως σημείωσε, «μπορεί και θα έχει σημαντικά οφέλη και για τις δύο χώρες».

Από την πλευρά του, ο κ. Σκρέκας, καλωσορίζοντας την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και την αντιπροσωπεία του ΔΗ.ΣΥ., επαναβεβαίωσε την βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη μεγαλόνησο, για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Ταυτόχρονα, εξήρε την ευγενική πρωτοβουλία, όπως τη χαρακτήρισε, της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναλάβει το κόστος αναδάσωσης των πυρόπληκτων περιοχών στη Ρόδο.

Ο Τρικαλινός Υπουργός ανέλυσε τις στρατηγικές προτεραιότητες του Υπουργείου Ανάπτυξης και τόνισε πως «αξιοποιώντας το έργο της πρώτης 4ετίας, βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης στη δεύτερη 4ετία είναι να επιταχύνουμε τον αναπτυξιακό βηματισμό της χώρας δημιουργώντας συνθήκες ευημερίας για όλους τους πολίτες».

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας και των επενδύσεων σε βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και η βιομηχανία με έμφαση στα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα με στόχο το μέγιστο αναπτυξιακό αποτύπωμα προς όφελος των δύο λαών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Σερρών, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ., κ. Ευθύμιος Δίπλαρος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗ.ΣΥ., κ. Νίκος Τορναρίτης και ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων ΔΗ.ΣΥ., κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου.

Δες επίσης

Ανασκόπηση των επισκέψεων κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ στην Π.Ε Τρικάλων (φωτο)

Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και επαφής με την κοινωνία, κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ περιόδευσαν σε ...