Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Κώστας Σκρέκας: «Στηρίζοντας τους αγρότες, στηρίζουμε τα χωριά μας»

Κώστας Σκρέκας: «Στηρίζοντας τους αγρότες, στηρίζουμε τα χωριά μας»

Στόχος μας να βάλουμε νέους ανθρώπους στην πρωτογενή παραγωγή δήλωσε από τη Λυγαριά ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τη σημασία του αγροτικού τομέα  για τη διατροφική επάρκεια της χώρας αλλά και για την περιφερειακή ανάπτυξη, «για να μείνουν οι νέοι στα χωριά και να στηριχθεί στην πράξη η ελληνική περιφέρεια»,  υπογράμμισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στην εκδήλωση της  Γραμματείας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ που διοργάνωσε η ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων, το απόγευμα της Κυριακής, στη Λυγαριά του Δήμου Πύλης.

Ο ίδιος, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους με τους περισσότερους από τους οποίους είχε στενή και εποικοδομητική συνεργασία  στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θυμήθηκε τη θητεία του ως Υφυπουργός, λέγοντας  πως «βρίσκεται στην καρδιά του» και  υπογράμμισε τα σημαντικότερα προβλήματα στον κλάδο, όπως η γήρανση του αγροτικού πληθυσμού. Ο κ. Σκρέκας τόνισε τη σημασία να μείνουν οι νέοι στα χωριά και να ασχοληθούν με την αγροδιατροφή,  αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι να βάλουμε νέους ανθρώπους στον πρωτογενή τομέα ώστε και να συνεχίσουν να παράγουν αγροτικά προϊόντα που αποτελεί προϋπόθεση για τη διατροφική επάρκεια,  αλλά και προϋπόθεση για να  στηριχθεί η περιφερειακή ανάπτυξη, για να μείνουν οι νέοι στα χωριά και να στηριχθεί ουσιαστικά η ελληνική περιφέρεια».

Συνεχίζοντας ο Τρικαλινός Υπουργός, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης για τους αγρότες και κτηνοτρόφους,  κατά τη διάρκεια του Κορωνοιού, αλλά και  κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης,  τονίζοντας ότι μπορεί να μην έλυσαν όλα τα προβλήματα αλλά βοήθησαν  σημαντικά τον κλάδο, σε δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και η ανθρωπότητα ολόκληρη,  με τις αλλεπάλληλες κρίσεις.

Ο κ. Σκρέκας, κάλεσε τους αγρότες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας και  επομένως μείωσης του κόστους παραγωγής, που δίνουν τα προγράμματα που υλοποιεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  όπως το τελευταίο για την ενεργειακή αυτονομία και  για χαμηλό κόστος ρεύματος  μέσω του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη».

Δες επίσης

Στα Τρίκαλα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Αρβανίτης

Τον ευρωβουλευτή και υποψήφιο εκ νέου για το Ευρωκοινοβούλιο Κώστα Αρβανίτη θα υποδεχθεί η Νομαρχιακή ...