Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Κορινθία: Η ζωή του 45χρονου παλαιοχριστιανού πριν από το λαγούμι – Οι… οδηγίες για φάρμακα, ταυτότητες και κορονοϊό

Κορινθία: Η ζωή του 45χρονου παλαιοχριστιανού πριν από το λαγούμι – Οι… οδηγίες για φάρμακα, ταυτότητες και κορονοϊό

Ο 45χρονος παλαιοχριστιανός γεννήθηκε στην Ικαρία, όπου και πέρασε μέρος των νεανικών χρόνων του, ενώ στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα και εργάστηκε ως μουσικός σε σχολείο και ως υπάλληλος καθαριότητας στην Ηλιούπολη. Από εκεί στη Σπάρτη που όπως έγραφε ο ίδιος στα social media, μάζευε αλάτι από τη θάλασσα και το τελευταίο διάστημα ζει μέσα σε αυτό το λαγούμι της Ορεινής Κορινθίας με τη δεύτερη σύζυγό του και τα παιδιά του.

Οι νέες μαρτυρίες πλαισιώνουν τις δικές του αναρτήσεις στα social media και ξετυλίγουν το κουβάρι της ζωής του. Οι δικοί του άνθρωποι αποκαλύπτουν πτυχές της δράσης και της προσωπικότητας του 45χρονου που πλέον δηλώνει «παλαιοχριστιανός».

«Είχε πολύ δύσκολα χρόνια. Γεννήθηκε από μία μάνα με διπολική. Μετά το σχολείο έμπλεξε με κάποιον παλαιοημερολογίτη και τον μύησε σε αυτή», είπε ο θείος του στο Mega.

Όπως έχει γράψει στο blog του ο 45χρονος παλαιοχριστιανός, από το 1999 και για 5 χρόνια ήταν άστεγος. «Υπήρξα άστεγος την περίοδο του 1999 και για 5 περίπου χρόνια, όχι βέβαια για τους σημερινούς λόγους που μπορεί κάποιος να βρεθεί στον δρόμο, ωστόσο οι κανόνες επιβίωσης δεν έχουν αλλάξει από τότε και η πραγματικότητα που καλείται να αντιμετωπίσει κάποιος παραμένει η ίδια ανεξαρτήτως από τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό».

Από την Ικαρία ταξιδεύει στην Αθήνα, με στενό συγγενή του να τον βοηθά για να γίνει μουσικός. Πιάνει δουλειά σε σχολείο αλλά δεν μακροημερεύει.

«Ο αδελφός μου, που είναι στην Αθήνα καθηγητής μουσικής, προσπάθησε και του έμαθε μουσική και ήρθε εδώ πέρα και βρήκε δουλειά στο Γυμνάσιο, Λύκειο. Το παράτησε όμως, γιατί δεν είχε του έλεγαν αυτοί ότι πρέπει να είναι δύο ώρες εδώ στο λύκειο, δύο ώρες στο Εύδηλο», προσθέτει ο θείος του. «Μετά εγώ απλά τον πήρα μαζί μου εδώ στη δουλειά. Προσπάθησαν να τον κλάνω οικοδόμο, να μάθει μία τέχνη μήπως απαγκιστρωθεί από αυτό, αλλά δεν τα κατάφερα».

Η σχέση με τη «Χρυσή Αυγή»

Το 2015 ο 45χρονος παλαιοχριστιανός είναι ενεργό μέλος της «Χρυσής Αυγής» και ακολουθεί τον μέντορά του, Ηλία Παναγιώταρο. Βοηθάει να γίνουν τα συσσίτια μόνο για Έλληνες της εγκληματικής οργάνωσης και ζει μεταξύ Αθήνας, Ικαρίας αλλά και Σπάρτης, όπου είχε πάρει τότε και τον 6χρονο γιο του.

«Πριν από πολλά χρόνια σε κάποιο ταξίδι μου βρέθηκα να ζω στην «μέσα» Μάνη κάπου κοντά στον Γερολιμένα. Μια μέρα λοιπόν ένας γείτονας μου Μανιάτης, πάνω σε μια κουβέντα που είχαμε, ανέφερε ότι πήγε και μάζεψε αλάτι κάτι που περίμενε ότι θα του έφερνε κάποιο ικανοποιητικό κέρδος. Αποφάσισα να ρωτήσω να ψάξω και να μάθω γιατί στο καλό οι Μανιάτες πηγαίνουν και μαζεύουν αλάτι από την θάλασσα και βρέθηκα μπροστά σε μια αγορά και ένα προϊόν που αγνοούσα παντελώς: Το φυσικό αλάτι».

Η παρουσία του, στη «Χρυσή Αυγή» και τις δράσεις της εγκληματικής οργάνωσης, ολοκληρώνεται το 2016, όπως έγραψε ο ίδιος.

«Πριν από αρκετά χρόνια και για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξα γνώριμο και ενεργό μέλος του λεγόμενου «Πατριωτικού χώρου» και έκανα και εγώ τους αγώνες μου παρέα με αρκετούς άλλους. Στην πορεία μου γνώρισα πολλούς και πολλά, έπαθα και έμαθα μέχρι που σε κάποιο σημείο αποφάσισα να αποσυρθώ από την ενεργό δράση και να πάω να ζήσω σε κάποιο ακριτικό νησί του Ανατολικού Αιγαίου στο οποίο ζω ως και σήμερα».

Με το πέρασμα των χρόνων αφιερώνει όλο και περισσότερο χρόνο στα social media.

«Το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ιωάννης Βαρκάρης το υιοθέτησα πριν πολλά χρόνια όταν κοιτούσα μια λίμνη και κάτι μικρά φτερωτά ζωύφια που ταξιδεύανε πάνω σε αυτή. Είχα κάτσει στην όχθη της διότι ήθελα λίγο ησυχία ώστε να μελετήσω ένα κείμενο σχετικά με τον Ιωάννη Βατάτζη βασιλέα της Ρωμανίας. Τα ζωύφια αυτά κάνανε έναν τρομερό θόρυβο παρόλο το μικρό μέγεθός τους και μου ήτανε αδύνατο να συγκεντρωθώ στην μελέτη μου».

Οι αναρτήσεις για τον κορονοϊό

Στα χρόνια του κορονοϊού οι αναρτήσεις του κατά των εμβολίων ήταν αλλεπάλληλες.

«Κάποιοι άνθρωποι εν μέσω πανδημίας κατ’ ουσίαν εν διωγμό πήραμε τα βουνά. Είχαμε γυναίκες, παιδιά, μια κοπέλα ήταν έγκυος ανύπαντρη. Την ξεγέννησα στην ερημιά. Η γυναίκα μου ήρθε αντιμέτωπη με έναν λύκο. Περάσαμε δύσκολα. Όταν έστρωσε η κατάσταση και με ένα κινητό αφής και σιγά σιγά αρχίσαμε να ενημερωνόμαστε για το που πάει ο κόσμος που αφήσαμε. Σιγά σιγά και με ένα μικρό φωτοβολταϊκό φορτίζαμε και ένα λάπτοπ. Ήταν τα χρόνια που ο ίδιος εργαζόταν εξ αποστάσεως ως υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Ερέτριας».

Η εποχή που στα περισσότερα βίντεο που ανέβαζε φορούσε στολή παραλλαγής και δοκίμαζε τα βέλη που έφτιαχνε.

«Ζω στην Ικαρία και θα πω κάποιες ενδεικτικές τιμές και συγκρίσεις που όμως ισχύανε σε όποια επαρχία και αν πήγα (και έχω γυρίσει την Ελλάδα από άκρο σε άκρο) για να καταλάβει ο αναγνώστης για τι μιλάμε. Ένα άλλο θέμα στην «φτήνια» της επαρχίας είναι οι υποτυπώδεις και πανάκριβες μετακινήσεις της. Ποτέ το χωριό που βρίσκεστε δεν θα τα έχει όλα (σχολείο για τα παιδιά, νοσοκομείο, σούπερ μάρκετ, δημόσιες υπηρεσίες) διότι τότε θα ήταν…πόλη! Προσωπικά ας πούμε το σχολείο των παιδιών μου είναι ένα χιλιόμετρο από το σπίτι μου. Πρέπει να τα πάω το πρωί και να κάνω δύο χιλιόμετρα με το αμάξι (ένα να πάω και ένα να γυρίσω)και επίσης δύο χιλιόμετρα το μεσημέρι. Σύνολο 100 χιλιόμετρα τον μήνα μόνο για τα σχολεία των παιδιών».

Μετά την Ικαρία ο ίδιος και η οικογένειά του, καταλήγουν στην Ορεινή Κορινθία, με τους δικούς του ανθρώπους να ανησυχούν.

«Πανέξυπνος αλλά αυτοί τον χαλάσανε. Είναι αίρεση αυτοί και τα έχουν έτσι με τίτλους και με μια ιεραρχία. Αλλά σε αυτό που λένε για αιμομιξίες και τέτοια, ούτε καν. Δεν υπάρχει περίπτωση, το υπογράφω εγώ. Είναι ηθικός, καμία περίπτωση καμία», αναφέρει ο θείος του.

Αρνητής των φαρμάκων

Ο 45χρονος που δηλώνει «παλαιοχριστιανός» επιμένει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή παρανομία πίσω από τον τρόπο ζωής που υιοθέτησε και έκανε αναρτήσεις για τα εμβόλια και τις νέες ταυτότητες.

«Ίσως κάποιοι θέλουν τον Ελληνικό λαό με εξασθενημένο οργανισμό (γιατί άραγε;) ή ίσως θέλουν απλά να κονομήσουν κάποιες φαρμακευτικές εταιρίες από τα «φάρμακα» που μοσχοπουλάνε ως θεραπεία για τις ιώσεις αυτές. Σε κάθε περίπτωση ο Βαρκάρης σκέφτηκε να τους χαλάσει το γλυκό και να σας παρουσιάσει φυσικά φάρμακα για τις ιώσεις. Είναι από την επιστήμη της βοτανολογίας και μπορεί να εξοντώσει οποιοδήποτε ιό (εργαστηριακό ή όχι) εισέλθει στον οργανισμό σας», τονίζει σε μία άλλη ανάρτησή του.

Ο 45χρονος «πατριάρχης των παλαιοχριστιανών» φαίνεται πως έδινε συμβουλές για το πώς κανείς μπορεί να επιβιώσει, αλλά και οδηγίες προς τα μέλη της κοινότητας για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που βρεθούν σε κίνδυνο.

Για τις ταυτότητες

«Παρακολουθούμε αυτό το διάστημα έναν «χαρτοπόλεμο» ανάμεσα σε διάφορους ιερείς, αρθρογράφους, δημοσιογράφους και κυβερνητικούς παράγοντες, που αφορά το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Πιστεύουμε πως αυτός ο σκόπιμος θόρυβος στο θέμα είναι απλώς μια κίνηση, που σκοπό έχει να ρίξει «στάχτη στα μάτια» του λαού ώστε να αποσιωπηθεί το πραγματικό ζήτημα το οποίο είναι η ηλεκτρονική και βιομετρική νέα ταυτότητα», αναφέρει σε μία από τις αναρτήσεις του.

Επιβίωση με… σκυλοτροφή

Το πρώτο πράγμα, που τον απασχολεί είναι πού θα βρει τροφή. Ένας ενήλικας μπορεί να ζήσει πάνω από 30 μέρες χωρίς να φάει.

«Στην απόλυτη ανάγκη μπορείτε να αγοράσετε με 0,80 λεπτά του ευρώ μια κονσέρβα για σκύλους του ενός κιλού. Έτσι με 1.30€ θα έχετε ένα κιλό τροφή, που θα μπορεί να σας κρατήσει πολλές μέρες, καθώς η σκυλοκονσέρβες, αν και δεν έχουν την καλύτερη ποιότητα τροφής, είναι πλούσιες σε λίπη, δηλαδή σε ενέργεια. Κάποιες σκυλοκονσέρβες έχουν και πολύ καλή γεύση και οφείλω να ομολογήσω πως τις δοκιμάζω ακόμα και σήμερα όταν ταΐζω τον σκύλο μου», αναφέρει -μεταξύ άλλων- στο εκτενές κείμενό του.

Οδηγίες για καθαριότητα

«Αποφύγετε βρώμικα μέρη και εστίες μικροβίων, κρατήστε τα ρούχα σας όσο το δυνατόν καθαρότερα γίνεται και φάτε όσο το δυνατόν καθαρότερες τροφές. Δεν πρέπει να φθαρείτε πουθενά. Μεγάλα ποσοστά αστέγων παθαίνουν μολυσματικές ασθένειες επειδή ακριβώς δεν προσέχουν τι πιάνουν και τι τρώνε», σημειώνει όσον αφορά την καθαριότητα.

Σε αναζήτηση στέγης

«Θυμάμαι χαρακτηριστικά κάποτε που ήμουν και εγώ άστεγος είχα την «φαεινή» ιδέα να προβώ σε κάποια παραβατική πράξη μπροστά σε αστυνομικούς προκειμένου να με συλλάβουν και να κοιμηθώ στο κρατητήριο που σίγουρα θα ήτανε καλύτερο από το παγκάκι. Τότε διαπίστωσα έκπληκτος ότι ακόμα και η αστυνομία δεν είχε καμία…διάθεση να ασχοληθεί μαζί μου!», συμβουλεύει όσους αναζητούν στέγη.

Πηγή: enikos

Δες επίσης

Προεκλογικό σόου πολιτικών με την Ολυμπιακή Φλόγα: Αντιδράσεις από αθλητές που αποκλείστηκαν

Σάλος έχει δημιουργηθεί με την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Παρισιού, καθώς πολλοί πολιτικοί και υπουργοί ...