Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Lifestyle / Κλέλια Ρένεση για τον πατέρα της: «Έζησε όλο τον εξευτελισμό του ΕΣΥ»

Κλέλια Ρένεση για τον πατέρα της: «Έζησε όλο τον εξευτελισμό του ΕΣΥ»

Μία ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram έκανε η Κλέλια Ρένεση, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αποκαλύπτοντας ότι ο πατέρα της βγαίνει στη σύνταξη και επισημαίνοντας παράλληλα πόσο δύσκολα πέρασε όλα αυτά τα χρόνια ως γιατρός στην Ελλάδα.

«”Τέλειωσε η βάρδια και φεύγετε”. Κ είναι απίστευτο. Μετά από πόσα χρόνια σπουδές, αγροτικό, ειδικότητες, αναμονές για διορισμούς, γιατρός του ΕΣΥ, επιμελητής β, α, υποδιευθυντής, διευθυντής κλινικής, άπειρα χρονιά στα νοσοκομεία, στα χειρουργεία και στα ιατρεία, ο πατέρας μου, βγαίνει σήμερα στη σύνταξη. Καλός πολίτης λένε. Και εγώ σκέφτομαι: Δεν κοιμήθηκε ούτε ένα βράδυ τριάντα χρονιά τώρα πάνω από τρεις ώρες σερί, χωρίς να του διακόψει τον ύπνο κάποιο περιστατικό. Δεν μπόρεσε ποτέ να κλείσει κινητό ή να πάει κάπου που δεν είχε σήμα. Δεν μπόρεσε ποτέ να πιει μια στάλα αλκοόλ για να είναι πάντα ετοιμοπόλεμος. Δεν ταξίδεψε. Δεν μπόρεσε να έρθει να δει το παιδί του, ούτε το εγγόνι του. Όταν γεννούσα την Κοραλία κατάφερε να βρει μισή μέρα και μόλις βγήκα από το χειρουργείο έπρεπε να φύγει.

Ξεγέννησε εκατοντάδες παιδιά. Ασταμάτητα έτρεχε για κάθε περιστατικό. Έζησε όλο τον εξευτελισμό του ΕΣΥ από την εκάστοτε κυβέρνηση. Την έλλειψη προσωπικού, έλλειψη φαρμάκων, γαζών, αποστειρωτών. Έζησε τον εξευτελισμό που επιτρέπει ο νόμος, στον ανειδίκευτο τουριστικό γιατρό σε νησί να μπορεί να βγάζει 4πλασια από τον διευθυντή του ΕΣΥ που έχει να κοιμηθεί δύο μήνες για να εξυπηρετήσει την τουριστική τορπίλη. Καλός πολίτης δεν θα ‘ναι από δω και πέρα. Καλός πολίτης ήταν πάντα. Και μακάρι όλοι οι άνθρωποι ν’ αντιμετώπιζαν τη δουλειά τους με τόση ευλάβεια και συνέπεια. Μπαμπά, σήμερα που θ’ αδειάσεις το γραφείο σου και θα παραδόσεις τα κλειδιά, είσαι χορτάτος στην καρδιά και δούλεψες μια ζωή με πάθος. Όπως ταιριάζει στην φτιαξιά σου. Και πώς αλλιώς θα έβγαινε η βάρδια, χωρίς φωτιά στα μάτια;! Φτου ξελευθερία και αέρα στα πανιά σου!» έγραψε η πρωταγωνίστρια από τη σειρά «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα», Κλέλια Ρένεση.

 

 

ethnos

Δες επίσης

Στέφανος Κορκολής: «Δεν τον ξεπέρασα τον καρκίνο, ακόμα το παλεύω, κοντεύω 10 χρόνια»

Ο Στέφανος Κορκολής βρέθηκε «Τετ α τετ» με τον Τάσο Τρύφωνος, μαζί με τη Σοφία Μανουσάκη το ...