Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Καβάλα: Πώς συνέβη η τραγωδία με το 20 ημερών βρέφος – Η μητέρα μεγάλωνε μόνη της δύο παιδιά

Καβάλα: Πώς συνέβη η τραγωδία με το 20 ημερών βρέφος – Η μητέρα μεγάλωνε μόνη της δύο παιδιά

Μία θλιβερή οικογενειακή ιστορία βρίσκεται πίσω από την τραγωδία με το βρέφος, που πέθανε αιφνίδια στην Καβάλα. Η τοπική κοινωνία του Κρυονερίου έχει συγκλονιστεί από την είδηση του θανάτου του μόλις 20 ημερών μωρού, το οποίο εντοπίστηκε νεκρό δίπλα από την 20χρονη μητέρα του.

Το ThessToday.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, ο οποίος ξετύλιξε την ιστορία πίσω από την τραγωδία και παράλληλα υπογράμμισε την αμέριστη στήριξη της Τοπικής Διοίκησης προς την οικογένεια.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, όλα συνέβησαν το πρωί του Σαββάτου (6/5). Η μητέρα, ελληνοποντιακής καταγωγής, τάισε το μωρό της στις 6 το πρωί και δύο ώρες αργότερα το εντόπισε παγωμένο. Ενημέρωσε τον πατέρα της -μένουν στο ίδιο σπίτι- και διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν έχει τις αισθήσεις του. Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και περιπολικό, ωστόσο λίγο αργότερα, διαπιστώθηκε ο θάνατος του βρέφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, το 20 ημερών βρέφος ήταν το δεύτερο παιδί της 20χρονης μητέρας, η οποία παρά τα οικονομικά της προβλήματα αναγκαζόταν να τα μεγαλώσει μόνη της.

Το πρώτο παιδί -το οποίο είναι εν ζωή- είναι ηλικίας δύο ετών και η 20χρονη το απέκτησε από την σχέση της με έναν άνδρα. Ωστόσο, πριν από τέσσερις μήνες, η σχέση αυτή έλαβε οριστικό τέλος. Έτσι, η μητέρα αναγκάστηκε να μετακομίσει από την πόλη της Καβάλας στο χωριό Κρυονέρι, όπου την φιλοξενούσαν οι γονείς της το τελευταίο διάστημα.

«Βοηθούσε η μητέρα της όσο μπορούσε», ανέφερε στην ιστοσελίδα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κώστας Πριονίδης, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι, τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται πως αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. «Θα στηρίξουμε τη μητέρα με ό,τι χρειαστεί. Έχω επικοινωνήσει και με τον δήμαρχο, ο οποίος μου μετέφερε πως ό,τι χρειαστούν να μας το πουν και από την πλευρά του δήμου αλλά και από τη δική μας, ως Τοπικής Διοίκησης», σημείωσε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επικρατέστερη εκδοχή για τον θάνατο του παιδιού είναι να έπαθε αναρρόφηση στον ύπνο του, ωστόσο, την Δευτέρα αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστής εξέτασης που θα λύσουν το «μυστήριο» με τον αιφνίδιο χαμό του.

Δες επίσης

Ανεβαίνει η θερμοκρασία από σήμερα – «Εβδομάδα υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές εξαιτίας ζέστης – μελτεμιού και ξηρασίας…»

O Ιούνιος κυλάει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σχεδόν 5 με 8 βαθμούς πάνω ...