Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023
trikaladay.gr / Τοπικά / Καθαιρέθηκε Τρικαλινός Αρχιμανδρίτης με απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου

Καθαιρέθηκε Τρικαλινός Αρχιμανδρίτης με απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου

Εκκλησία της Ελλάδος: Την καθαίρεση Τρικαλινού Αρχιμανδρίτη ο οποίος διακονούσε τα τελευταία χρόνια σε Μητρόπολη της Αττικής, αποφάσισε, όπως έγινε γνωστό,  η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο, το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό δια Πρεσβυτέρους Διακόνους και Μοναχούς Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος επικύρωσε με απόφασή του την καθαίρεση του Τρικαλινού Αρχιμανδρίτη «επί αντικανονικοίς παραπτώμασι» εκ του «Υψηλού της Ιερωσύνης Υπουργήματος και της επαναφοράς αυτού εις την τάξιν των λαϊκών».

Η απόφαση επικυρώθηκε από το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο τον Φεβρουάριο του 2017 και μόλις στα τέλη της περασμένης εβδομάδας κοινοποιήθηκε στις Μητροπόλεις της χώρας.

Ο κληρικός είχε χειροτονηθεί στις αρχές της περασμένης δεκαετίας στα Τρίκαλα (σ.σ. όχι από τον πρ. Τρίκκης κ. Αλέξιο) ωστόσο δεν διακόνησε ποτέ στη συγκεκριμένη Μητρόπολη, αλλά αναχώρησε άλλη.

Πηγή: vimaorthodoxias.gr

Δες επίσης

Εθνική Πύλη Κωδικοποίησης: Τι είναι και τι έρχεται να καλύψει – Δηλώσεις του Τρικαλινού υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημ. Παπαστεργίου

«Αναμφίβολα, η Κωδικοποίηση της νομοθεσίας είναι μια μεγάλη πρόκληση για κάθε σύγχρονο ευνομούμενο κράτος. Συμβάλλει καταλυτικά στην ...