Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Καταγγελία στο MEGA: Ο Γολγοθάς μιας μητέρας με παραπληγικό παιδί που δεν το αφήνουν να δώσει πανελλαδικές
ÐÁÍÅËËÁÄÉÊÅÓ ÅÎÅÔÁÓÅÉÓ 2020 / ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ (EUROKINISSSI/ILIALIVE.GR/ÃÉÁÍÍÇÓ ÓÐÕÑÏÕÍÇÓ)

Καταγγελία στο MEGA: Ο Γολγοθάς μιας μητέρας με παραπληγικό παιδί που δεν το αφήνουν να δώσει πανελλαδικές

Από το 2013 μία μητέρα ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες είναι σε επικοινωνία με τις επιτροπές του ΚΕΠΑ και δεν μπορεί να βγάλει άκρη.

Συγκεκριμένα, το παιδί της πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, τύπου δεξιάς σπαστικής ημιπληγίας. Το παιδί έχει διαγνωστεί από το 2004 σε ηλικία 5 μηνών, από δημόσια νοσοκομεία.

Το 2013 που πέρασε επιτροπή του έβγαλαν ότι πάσχει από μονοπληγία και από τότε ξεκίνησε ο αγώνας για το παιδί.

Η κα. Βούλα, που είναι η μητέρα του παιδιού, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Το παιδί έχει δεξιά ημιπληγία, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το δεξί του χέρι. Έχει πρόβλημα και στο πόδι. Το σημαντικό είναι τώρα στις Πανελλήνιες, που δεν μπορεί να γράψει το παιδί. Είχε εξεταστεί από επιτροπές του υπουργείου Παιδείας και του είχαν δώσει κάποιες διευκολύνσεις κι έτσι εξεταζόταν μέχρι τώρα».

Και συμπλήρωσε η μητέρα: «Δεν  μπορεί να δώσει πανελλήνιες γιατί απαιτείται η πιστοποίηση αναπηρίας να αναφέρεται στην πραγματική πάθηση. Από το 2013 που απευθυνθήκαμε στα ΚΕΠΑ, δεν έχει εκδοθεί ούτε μία πιστοποίηση αναπηρίας που να αναφέρει την πραγματική πάθηση του γιου μου».

 

 

in.gr

Δες επίσης

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 42χρονος μαχαίρωσε στον λαιμό τη σύζυγό του -Αναζητείται από τις Αρχές

Νέο περιστατικό μέσα σε 24 ώρες, συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη, μετά τη γυναικοκτονία στη Χαριλάου. Ειδικότερα, ...