Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Καταδίκη Τρικαλινού αστυνομικού για ενδοοικογενειακή βία -Τα άγρια περιστατικά και η ποινή του

Καταδίκη Τρικαλινού αστυνομικού για ενδοοικογενειακή βία -Τα άγρια περιστατικά και η ποινή του

Ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατά εξακολούθηση κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας ένας απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος έπειτα από μήνυση της πρώην, πλέον, συζύγου του.

Ο πρώην αξιωματικός και συνταξιούχος σήμερα κρίθηκε ένοχος για την ενδοοικογενειακή βία και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση, κρίθηκε αθώος για απόπειρα σωματικής βλάβης, ενώ τέθηκε στο αρχείο η κατηγορία της εξύβρισης, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 15 μηνών (με τριετή αναστολή).

Τα περιστατικά έλαβαν χώρα τον Δεκέμβριο του 2015, τον Φεβρουάριο του 2017 , τον Σεπτέμβριο του 2017 και τον Ιανουάριο του 2018, οπότε η πρώην σύζυγός έφυγε τελικά από το σπίτι τους στα Τρίκαλα και σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» φιλοξενήθηκε για 25 ημέρες στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Λαρισαίων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην αξιωματικός κατηγορείται πως «παραμονές Χριστουγέννων του 2015, στα Τρίκαλα εντός της οικίας του, επιτέθηκε στην εγκαλούσα εν διαστάσει σύζυγό του, την έπιασε με τα χέρια του από τον λαιμό απωθώντας την βίαια προς τον καναπέ και στη συνέχεια ανέβηκε πάνω της και με τη γροθιά του την χτύπησε στο αριστερό της μάτι».

Τον Φεβρουάριο του 2017, επιτέθηκε στην εν διαστάσει σύζυγό του «την έπιασε με τα χέρια του από το λαιμό απωθώντας την βίαια πάνω στο κρεβάτι και στη συνέχεια ανέβηκε πάνω της και της έριξε σφαλιάρες στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να τις προκαλέσει σωματικές κακώσεις».

Την 1 Σεπτεμβρίου 2017 «επιτέθηκε στην εν διαστάσει σύζυγό του», την έπιασε από το λαιμό και την εσύρε περίπου 2 μέτρα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στη μέση της από το πόμολο της πόρτας του μπαλκονιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σε μέρη του σώματός της που περιγράφονται στο κατηγορητήριο, στο οποίο γίνεται τέλος αναφορά σε ένα ακόμα περιστατικό, που έγινε 7 Ιανουαρίου 2018 όταν ο πρώην αξιωματικός επιτέθηκε στην εν διαστάσει σύζυγό του, «την έπιασε με τα χέρια του από το λαιμό την πέταξε στον καναπέ και την χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο».

Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας, η πρώην σύζυγός περιέγραψε τα περιστατικά βίας σε βάρος της, όπως επίσης κατέθεσε και γνωστή του πρώην ζευγαριού, περιγράφοντας επίσης περιστατικά, αλλά και τον χαρακτήρα του κατηγορουμένου.

Ο πρώην αξιωματικός στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης, για να σημειώσει με έμφάση πως δηλώνω ότι είμαι αθώος’, ενώ παραδέχτηκε ότι ‘μόνο την εξύβρισα». Ο κατηγορούμενος απέδωσε την στάση της πρώην συζύγου του σε παρότρυνση συγγενικού της προσώπου και αναφερόμενος σε ένα από τα πρώτα περιστατικά υπογράμμισε ότι «δεν άπλωσα χέρι πάνω της, υπήρξε λεκτικός διαπληκτισμός για τα οικονομικά μας», ενώ άλλο συμβάν με τραυματισμό στην πόρτα, το απέδωσε σε «σκηνοθεσία». «Για ποιο λόγο να σας συκοφαντήσει;» Ρώτησε η πρόεδρος, με τον κατηγορούμενο να σημειώνει ότι «η πρώην σύζυγός μου το έλεγε ευθέως ότι θα με συκοφαντήσει». Ολοκλήρωσε την απολογία του σημειώνοντας την απορία του ότι «από τις 7 Ιανουαρίου 2018 που έφυγε από το σπίτι πέρασαν πέντε χρόνια, ποιος ο λόγος να πληρώνει ακόμη δικηγόρος, να μου κάνει αγωγές και να μου ζητάει 60.000 ευρώ;». Διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος θα επιθυμούσε τα χρήματα που δαπανώνται για δικαστικά έξοδα να αξιοποιούνται για ανάγκες μελών της οικογένειας τους, αναφέροντας τις σπουδές..

«Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε η τέλεση των πράξεων, το αδίκημα έχει τελεστεί» τόνισε ο Εισαγγελέας της έδρας, σημειώνοντας τις καταθέσεις της παθούσας και της φίλης της για να προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση και την αθώωση του για την απόπειρα.

Ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.δεν έπεισε κατά πως φαίνεται το δικαστήριο, με το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας να τον κρίνει ένοχο, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 16 μηνών (με τριετή αναστολή), έναντι της ποινής φυλάκισης δύο ετών που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Δες επίσης

Πρόστιμα Σκρέκα, ύψους 206.500 ευρώ για απομιμητικά προϊόντα που πωλούνταν σε πολύ υψηλές τιμές σε έξι επιχειρήσεις στην Κρήτη

Κώστας Σκρέκας: «Η προστασία της υγιούς επιχειρηματικότητας είναι θέμα υψηλής προτεραιότητας για το Υπουργείο Ανάπτυξης» ...