Σάββατο, 4 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Καρμπονάρα σε 10′ από τον Άκη Πετρετζίκη

Καρμπονάρα σε 10′ από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά:

250 γρ. σπαγγέτι, Νο. 6
4 φέτες μπέικον
1 σκ. σκόρδο
900 γρ. νερό
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
2 αυγά, μεσαία
πιπέρι
60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα
παρμεζάνα, σε flakes
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε δυνατή φωτιά.
Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το μπέικον και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το ζεστό νερό, και βράζουμε για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια τσιμπίδα.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε ξανά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με την τσιμπίδα για 1 λεπτό.
Σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας και πιπέρι.

Δες επίσης

Κλασικά Πασχαλινά Κουλουράκια Τραγανά από έξω και Αφράτα από μέσα!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε : Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι των 250 μλ. 700 ...