Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Κόσμος / Καλείται να πληρώσει 200.000 ευρώ στην πρώην σύζυγό του για τα 25 χρόνια που φρόντιζε το σπίτι τους!

Καλείται να πληρώσει 200.000 ευρώ στην πρώην σύζυγό του για τα 25 χρόνια που φρόντιζε το σπίτι τους!

Ισπανικό δικαστήριο αναγκάζει έναν επιχειρηματία από τη Μάλαγα να καταβάλει στην πρώην σύζυγό του 204.000 ευρώ «ως αποζημίωση για την απλήρωτη οικιακή εργασία που πρόσφερε στο σπίτι» τους στα 25 έτη που ήταν παντρεμένοι.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Ιούνιο του 1995, όταν ήταν στα 29 τους, και υπέγραψε συμβόλαιο για το διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων τον αμέσως επόμενο μήνα.

Το έγγραφο αυτό ανέφερε ουσιαστικά ότι κάθε σύζυγος διατηρούσε την αποκλειστική κυριότητα της περιουσίας που απέκτησε κατά τη διάρκεια του γάμου. Αυτό αποδείχθηκε πολύ πιο επωφελές για τον σύζυγο, ο οποίος ξεκίνησε πολλαπλές επιχειρήσεις, ενώ η γυναίκα του φρόντιζε τις δύο μικρές κόρες τους και έκανε όλες τις δουλειές του νοικοκυριού.

«Ήταν η σκιά του, δούλευε πίσω του ώστε ο ίδιος να αναπτυχθεί επαγγελματικά και να γίνει κάτι», δήλωσε στο δικαστήριο ο δικηγόρος της γυναίκας, όπως γράφει το odditycentral.

«Περνούσε όλο αυτό το χρόνο εστιάζοντας στην οικογένειά της. Προκειμένου ο σύζυγός της να επικεντρωθεί στα επιχειρηματικά του σχέδια, έμενε με τα κορίτσια και δεν προσέλαβαν ποτέ καμία εξωτερική βοήθεια», τόνισε

Η οικογένεια μετακόμιζε σε διαφορετικούς δήμους γύρω από τη Μάλαγα, με βάση τις ανάγκες του συζύγου, αλλά όταν εκείνος αρνήθηκε να πληρώσει για την σχολή της 16χρονης κόρης της, αναγκάστηκε  η ίδια να εργαστεί για να πληρώσει τα δίδακτρα.

Τελικά, δεν άντεξε με την κατάσταση αυτή και κατέθεσε αίτηση διαζυγίου το 2020.

Ωστόσο, λόγω του συμβολαίου είχαν κάνει για την περιουσία, ο σύζυγος διατήρησε τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία, ενώ εκείνη πήρε μόνο τα δικαιώματα στο μισό ενός σπιτιού που είχαν μαζί.

Ο πρώην σύζυγός της από την άλλη κράτησε ένα κερδοφόρο αγρόκτημα ελαιόλαδουπολυτελή αυτοκίνητα και άλλα ακίνητα, ενώ εκείνη δεν είχε τίποτα για όλη τη δουλειά που κατέβαλε κατά τη διάρκεια των 25 ετών του γάμου τους. Έτσι, έκανε αγωγή για αποζημίωση τον Δεκέμβριο του 2020.

Μετά από δύο χρόνια δικαστικής διαμάχης, δικαστής χορήγησε τελικά στη σύζυγο αποζημίωση 204.000 ευρώ για την απλήρωτη εργασία της κατά τη διάρκεια του 25ετούς γάμου, η οποία, σύμφωνα με τον δικηγόρο της γυναίκας, αντιπροσώπευε τον υπολογισμένο κατώτατο μισθό για τα 25 χρόνια.

Η ποινή περιλαμβάνει επίσης μηνιαία διατροφή 1.000 ευρώ για τις δύο κόρες και σύνταξη 500 ευρώ για τη μητέρα τους. Ο σύζυγος πάντως έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Δες επίσης

Βίντεο με μέθοδο μεταμόσχευσης κεφαλιού – Εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να ζήσουν εκατοντάδες χρόνια

Μια εταιρεία βιοτεχνολογίας υποστηρίζει ότι αναπτύσσει ένα «σύστημα μεταμόσχευσης κεφαλιού» και μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ...