Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Καλαμαράκια Τραγανά Καλύτερα και απο τηγανητά (Χωρίς Λάδια)!

Καλαμαράκια Τραγανά Καλύτερα και απο τηγανητά (Χωρίς Λάδια)!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό καλαμαράκια

Για το μαρινάρισμα

  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 330 μλ σόδα που πίνουμε
  • 1 κτγ αλάτι
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Για το πανάρισμα

  • 450 γρ αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες)
  • 200 γρ κορν φλάουρ (1,5 κούπα)
  • 500 γρ καλαμποκάλευρο (3 κούπες και 1/4)
  • 1 κτσ αλάτι
  • πιπέρι
  • Νερό

Για το άλειμμα

  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα καλαμαράκια.
  2. Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι, την μαγειρική σόδα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Προσθέτουμε την σόδα που πίνουμε , τον χυμό λεμόνι και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
  4. Σε ένα μπολ που έχουμε το αλεύρι γ.ο.χ ρίχνουμε το κορν φλάουρ, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο και σε ένα άλλο μπολ βάζουμε καθαρό νερό.
  6. Παίρνουμε ένα ένα καλαμαράκι και το βουτάμε πρώτα στο μείγμα με το αλεύρι, έπειτα στο νερό, στο καλαμποκάλευρο, ξανά στο νερό, ξανά στο καλαμποκάλευρο, έπειτα τελευταία φορά στο νερό και απευθείας μέσα στον κάδο του air fryer.
  7. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα καλαμαράκια και τα αλείφουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο.
  8. Ψήνουμε στο air fryer στο πρόγραμμα για τα ψάρια για 15 λεπτά στους 180 c.
  9. Τα σερβίρουμε με λεμόνι , σαλάτα , ή με ότι άλλο μα αρέσει!!

Τα πιο τραγανά και νόστιμα καλαμαράκια χωρίς λάδια που θα φτιάχνετε συνέχεια!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δες επίσης

Όσπρια: Πώς τα μουλιάζουμε σωστά; Βάζουμε σόδα; Πότε αλατίζουμε; Πώς θα χυλώσουν τέλεια;

Το μούλιασμα Γιατί μουλιάζουμε τα όσπρια; Για να απορροφήσουν και πάλι το νερό που έχασαν ...